F1: Πρώτος ξεκινά αύριο ο Rosberg

Ατύχημα για τον Hamilton, χαμηλές πτήσεις για τις Ferrari

  • -
  • -

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο πρόσωπο του Nico Rosberg ο οποίος πήρε την pole position για το Ευρωπαικό GP που γίνεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Γερμανός οδηγός που λέγεται ότι ανανέωσε με την Mercedes για δυο ακόμα χρόνια, κατάφερε χωρίς κόπο να κρατηθεί μπροστά από τον Sergio Perez με την Force India, αλλά και τον Daniel Ricciardo, την στιγμή που ο Lewis Hamilton είχε ατύχημα στο 3ο σκέλος.

 

Στο πρώτο σκέλος οι ομάδες προσπάθησαν να μπουν γρήγορα για να κάνουν τον χρόνο, με το μεγάλο πρόβλημα να ακούει στην κίνηση. Ποιος θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα αυτό το στοιχείο.

 

 

Η έκπληξη στο πρώτο σκέλος άκουγε στο όνομα Jenson Button. O Βρετανός οδηγός δεν μπόρεσε να κάνει ένα σωστό γύρο και έμεινε πίσω από τις Manor Marussia οι οποίες είχαν στην πλάτη τους για πρώτη φορά μια McLaren Honda, μια Sauber και δυο Renault που ήταν απογοητευτικές

 

 

Ο Ericsson είχε και μια επαφή με τον τοίχο με ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο!

 

 

Αναλυτικά με το πέρας του Q1 η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Τόσο στο Q1 όσο και στο Q2 o Hamilton αντιμετώπιζε προβλήματα. Δυο φορές έχασε τον δρόμο και άργησε στα σημεία πέδησης

 

 

Στο τέλος του Q2 η κατάταξη είχε

 

 

Στο τρίτο και κρίσιμο κομμάτι ο Hamilton έκανε λάθος και χτύπησε με το μονοθέσιο, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να διακόψουν την διαδικασία

 

 

 

Ο Rosberg δεν είχε αντίπαλο και η pole position ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Sergio Perez με την Force India ήταν σίγουρα η έκπληξη της ημέρας βλέποντας βάθρο. Ενώ από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo με την Red Bull Racing.

 

 

Μπορείτε να δείτε εκ τάχει τι έγινε στα προκριματικά εδώ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...