GP Βραζιλίας : Το ήθελε «τρελά» και το πήρε ο Rosberg

Νίκησε αφού κρατήθηκε μπροστά από τον Hamilton

  • -
  • -

Ο αγώνας της Βραζιλίας δεν μας επιφύλαξε δυνατές συγκινήσεις. Ο Nico Rosberg κράτησε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή και απέκρουσε την επίθεση του Hamilton στην διάρκεια του αγώνα. Η Ferrari ήταν και πάλι … ο καλύτερος τρίτος και ανέβηκε για άλλη μια φορά στο βάθρο.

 

Η εκκίνηση δεν επιφύλασσε δράματα. Οι δυο Mercedes έφυγαν χωρίς να χάσουν τις θέσεις τους και οι δυο Ferrari ακολουθούσαν. Ο Sainz που αντιμετώπισε πρόβλημα έμεινε τελικά μέσα στην πίστα αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να βγάλουν το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

 

Ο Ricciardo έκανε πολύ νωρίς το στοπ του, μόλις στον 5ο γύρο προφανώς για να ρισκάρει στην στρατηγική ώστε να περάσει σε κάποιο αυτοκίνητο ασφαλείας.

 

 

Λίγο πιο μετά και στον 10ο γύροι οι Kvyat, Massa, Perez, Grosjean μπήκαν μαζί για αλλαγή ελαστικών. Αμέσως μετά μπήκαν οι Bottas και Verstappen. O 4ος Raikkonen μπήκε στον 13ο γύρο αφήνοντας τις Mercedes και τον Vettel να γυρνούν στο 1.16.5.

 

Δεν χρειαστήκαμε όμως πολύ να δούμε τον Rosberg και τον Vettel να μπαίνουν μαζί και αυτόματα τα μάτια πήγαν στον Hamilton που θα έπρεπε να κλείσει την διαφορά των 1.6δευτ από τον Hamilton. Ο Hamilton μπήκε και βγήκε πίσω από τον Rosberg. Η διαφορά τους είχε μειωθεί στο δευτερόλεπτο.

 

 

Ο Hamilton παραπονέθηκε ότι ήταν κοντά στον Rosberg και δεν μπορούσε να τον περάσει. Πήρε την απάντηση ότι θα πρέπει να κρατήσει τα λάστιχα περισσότερο και να προσπαθήσει πάλι προς το τέλος του αγώνα.

 

Στον 27ο γύρο είχαμε

 

 

Ο Rosberg μπήκε για αλλαγή στον 34ο γύρο και το ενδιαφέρον γύρισε στον Hamilton για να δούμε για πόσο θα έμενε εκτός. Όμως και πάλι η Mercedes παίζοντας σωστά τον έφερε στον επόμενο γύρο μέσα. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Hamilton μπήκε στην πίστα σε κίνηση και έχασε χρόνο.

 

Ο Rosberg εκεί που ένιωθε τον Hamilton πίσω του είχε ανοίξει την διαφορά στα 3 δευτερόλεπτα. Όμως ο Βρετανός δεν το άφησε και άρχισε με μεθοδικότητα να την ψαλιδίζει.

 

Η Mercedes αποφάσισε να φέρει τον Rosberg στον 48ο γύρο την στιγμή που οι δυο Ferrari είχαν μπει ένα γύρο νωρίτερα και αμέσως μετά μπήκε και ο Hamilton. H μάχη ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Mercedes ήταν τόσο έντονη που ο Rosberg ζήτησε από τον μηχανικό του να μην του μιλάει πλέον, 13 γύρους πριν από το τέλος του αγώνα.

 

 

Λίγο πιο μετά όμως ο Hamilton παράτησε την προσπάθεια και άφησε το γκάζι. Ο Rosberg κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Lewis Hamilton και τον συνήθη 3ο Sebastian Vettel.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...