Στην κόψη του ξυραφιού ο Raikkonen

Συνεχίζονται οι δηλώσεις και απόψεις για το μέλλον του

  • -
  • -

Θέση για την … μη παραμονή του Kimi Raikkonen στην Ferrari πήρε ο πρώην teammate του David Coulthard. Όπως είπε ο Σκοτσέζος όλοι φτάνουν σε ένα σημείο που δεν γίνονται καλύτεροι και θα πρέπει να σκέφτονται σοβαρά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση.

 

«Πιστεύω ότι είναι ώρα για αλλαγή. Δεν είμαι αντι-Kimi καθόλου, αλλά έχοντας περάσει από το στάδιο αυτό και εγώ, υπάρχει ένα σημείο στην καριέρα σου που σταματάς να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου. Δεν ήμουν ποτέ ο καλύτερος οδηγός, αλλά υπάρχει αυτό το σημείο που απλώς χάνεις την άκρη. Εάν ας πούμε ο Kimi πάει και κερδίσει τον επόμενο αγώνα, όλοι θα είμαστε υπερ-χαρούμενοι, γιατί το χρειαζόμαστε. Αλλά ο Vettel ήρθε και αμέσως βρήκε τα πατήματά του. Όταν ήταν με τον Alonso, ο Alonso ήταν καλύτερος. Τα δεδομένα είναι ότι όσο και εάν είναι ατυχία ή κάτι άλλο, δεν έχει φέρει τα τελευταία χρόνια το επίπεδο που είχε στην προηγούμενή του καριέρα», είπε ο Coulthard.

 

Κλείνοντας έδωσε και συστάσεις στην Ferrari : «Το ερώτημα είναι, είναι ο Kimi καλύτερο value for money για την Ferrari σε σχέση ας πούμε με τον Hulkenberg ή τον Bottas; Ένας από αυτούς τους νεαρούς που θα λάμψουν; Εάν ήμουν η Ferrari, θα κοίταζα σοβαρά ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Kimi. Από πλευράς Marketing, είναι ένα από πράγματα που φέρνει, αλλά στο τέλος το καλύτερο marketing είναι ο νικητής. O Bottas έχει συμβόλαιο με την Williams, αλλά φυσικά όλα έχουν την τιμή τους, και η Ferrari μπορεί αν πληρώσει την οψιον. Πιστεύω ότι στον Hulkenberg αξίζει να έχει μια ευκαιρία σε ένα top αυτοκίνητο. Έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του και ΟΚ δεν πήρε την νίκη μίνος του στο Le Mans, αλλά είναι μια ωραία ιστορία να μας δείξει ότι είναι ένας οδηγός νικητής. Πιστεύω ότι αξίζει την ευκαιρία»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...