Briatore: O Alonso είναι καλύτερα στην McLaren

  • -
  • -

Ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα στα πρώτα βήματα του Fernando Alonso στην F1, o Flavio Briatore, μίλησε στο Reuters για τον Ισπανό οδηγό και για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην McLaren.

«Πιστεύω ότι σε ένα σημείο στην Ferrari είχε τελειώσει, και από τις δυο πλευρές. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή αλλαγή. Η McLaren είναι μια σοβαρή ομάδα. Η Honda ξέρουμε ότι είναι μεγάλη εταιρία και είμαστε εκεί. Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση του Ricciardo (στην RBR) είναι καλύτερη από αυτή του Fernando. Στην F1 αυτή τη στιγμή έχεις μια ομάδα και αυτή είναι η Mercedes. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα είναι δεύτερη, και η δεύτερη είναι η πρώτη από τους χαμένους», είπε ο Briatore και συνέχισε : «(Στα προκριματικά) ο Vettel ήταν 7 δέκατα πίσω από τον Hamilton και πέρσι ο Fernando ήταν 5ος και αυτος 7 δέκατα πίσω από την pole. Ανάμεσα στην Ferrari και την Mercedes έχει παραμείνει η διαφορά. Το πρόβλημα είναι ότι 3 ή 4 ομάδες δεν υπάρχουν πλέον. Με την Honda και την McLaren έχουμε καλύτερο μέλλον. Είναι χαρούμενος να μείνει στην McLaren τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση. Οι οδηγοί είναι πολύ τυχεροί άνθρωποι. Ίσως έχετε πίεση να πληρώσετε το ενοίκιο στο τέλος του μήνα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία πίεση», πρόσθεσε.

Όμως είχε να σχολιάσει και για την κατάσταση στην F1 : «Στην F1 χρειάζεσαι ένα μονομάχο, μια μάχη, χρειάζεσαι το σόου, χρειάζεται ένα αγώνα. Δεν πρέπει να ανησυχείς εάν έχεις καύσιμα ή όχι στο μονοθέσιο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς εάν τα λάστιχα για κρατήσουν περισσότερο. Πιστεύω ότι η κατανομή των χρημάτων δεν είναι σωστή, δίνεις λεφτά στους πλούσιους και όχι στους φτωχούς. Δεν βγάζει νόημα. Την τελευταία δεκαετία τα κόστη είναι πολύ ψηλά για να έχεις αγώνα. Για μένα η F1 πρέπει να πάει πίσω στο racing, αντί για να μιλάμε όλη την ώρα για κατανάλωση καυσίμου. Θέλω να μιλάω για μάχες ανάμεσα σε οδηγούς. Όσο πιο πανομοιότηπα τα μονοθέσια, τόσο καλύτερες μάχες θα έχουμε. Δεν είναι μεγάλο μυστικό», έκλεισε ο Briatore.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...