Toyota Prius Plug-in Hybrid

Ντεμπούτο μαζί με το ανανεωμένο Prius και το Prius+

  • -
  • -

Από τη φάση δοκιμών στην παραγωγή περνάει το Prius Plug-in, το νέο υβριδικό της Toyota με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα που έκανε επίσημο ντεμπούτο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011. Με την ευκαιρία, η Toyota παρουσίασε επίσημα ολόκληρη τη γκάμα Prius: το 7θέσιο Prius+, αλλά και το ανανεωμένο “απλό” Prius με αναβαθμισμένη εμφάνιση μέσα-έξω.

Η συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος είναι 136 PS, ικανή για να δώσει καλές επιδόσεις: 10,7 sec για το 0-100 km/h και 180 km/h τελική. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η αυτονομία κίνησης του Prius plug-in αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 23 km (από 2,5 του τωρινού Prius) με ταχύτητες έως 85 km/h, ενώ η τεχνολογία plug-in ρίχνει τη μέση κατανάλωση βενζίνης στα 2,1 lt/100 km από 3,9 του “απλού” Prius και τις εκπομπές CO2 στα 49 g/km από 89! Θυμίζουμε πως τα υβριδικά plug-in μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους στην πρίζα και έχουν τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για αρκετές δεκάδες km.

Το Prius Plug-in Hybrid διαθέτει ένα καινούργιο και μικρότερο σε μέγεθος πακέτο μπαταριών ιόντων-λιθίου που μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 90 λεπτά της ώρας. Το Prius Plug-in θα μπει στην παραγωγή το 2012, δίπλα στο ανανεωμένο Prius και τα Αuris HSD, Yaris HSD και Prius+, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στη δέσμευση της Toyota για 11 νέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...