Νέο Skoda Fabia RS

Η Fabia απογειώνεται στον κόσμο των μικρών GTI.

  • -
  • -

Μετά την Octavia 5, είναι το δεύτερο RS στην σπορ γκάμα της Skoda που επιτέλους αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα στον κόσμο των μικρών GTI. Η διαφοροποίηση προκύπτει από τις απαραίτητες δυναμικές σπορ παρεμβάσεις στον σχεδιασμό και συνοδεύεται από ανάλογες επιδόσεις, κάτι για το οποίο φροντίζει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας TSI των 180 ίππων από 1.4 λίτρα.

Εικόνα RS

O εμπρός προφυλακτήρας έχει σπορ σχεδίαση, με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης που συνδυάζονται με σύστημα δυναμικής γωνιακής κλίσης (corner system) και με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις Fabia, ξεχωρίζει χάρη στις ζάντες αλουμινίου 17'' που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την RS, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τα φιμέ τζάμια, τον νέο πίσω προφυλακτήρα με ενσωματωμένο διαχύτη αέρα (diffuser) και τη διπλή εξάτμιση. Ανάλογά με το χρώμα του αμαξώματος, η οροφή, το σπόιλερ οροφής καθώς και οι ζάντες αλουμινίου θα διατίθενται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς: μαύρο, άσπρο και ασημί. Η Fabia RS θα διατίθεται με σπορ μπάκετ καθίσματα με τα λογότυπα RS, σπορ δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου και σπορ πίνακα οργάνων. Προαιρετικά θα διατίθεται και με χειριστήρια ( paddles ) στο τιμόνι για τις αλλαγές ταχυτήτων στο αποκλειστικά 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG.

Ουσία RS

Ένας μηχανικός υπερσυμπιεστής σε συνδυασμό με ένα υπερσυμπιεστή εξάτμισης αυξάνουν την ισχύ του κινητήρα ομαλά και χωρίς ενοχλητικά ξεσπάσματα, χαρίζοντας στη Fabia RS τελική ταχύτητα που φτάνει τα 224 km/h, την στιγμή που επιταχύνει τα 0-100 km/h σε μόλις 7,3''. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις συνδυάζονται σύμφωνα με τον κατασκευαστή και με ανάλογο αποτέλεσμα σε κατανάλωση καυσίμου (6,4 lt/100km), αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το ενισχυμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με τα ESP, ABS και ASR υπόσχεται σπορ αλλά ταυτόχρονα και ασφαλή οδική συμπεριφορά. Σε γρήγορο ρυθμό σε δρόμους με στροφές, το νέο σύστημα XDS(ένα σύστημα ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού), αποτρέπει το σπινάρισμα του εσωτερικού τροχού αυξάνοντας ταυτόχρονα τη ροπή που μεταφέρεται στον εξωτερικό τροχό, ο οποίος αποκτά πλέον καλύτερη πρόσφυση.

Η νέα Fabia RS 1.4TSI έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2010. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως η κατηγορία αποκτά ενδιαφέρον και προβλέπεται θερμό καλοκαίρι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...