Audi Elaine: Ηλεκτρικό και αυτόνομο

Το μηδενικών ρύπων SUV θα κατασκευάζεται στις Βρυξέλλες από το 2019

  • -
  • -

Εξέλιξη του e-tron Sportback που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη αποτελεί το Elaine concept της έκθεσης της Φρανκφούρτης. Πέρα από το όνομα δεν άλλαξαν πολλά, καθώς διατηρήθηκε η σχεδίαση του μεγάλου SUV της Audi (μήκους 4,9 μέτρων) με το coupe προφίλ, καθώς και το ηλεκτρικό σύστημα.

Η διάταξη του είναι κοινή με αυτήν όλων των μελλοντικών ηλεκτρικών Audi: Ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά και δύο πίσω, χαρίζοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 435 ίππους (503 ίπποι και 800 Nm ροπής σε λειτουργία boost), ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 4,5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν μεγάλη χωρητικότητα (95 kWh) και χαρίζουν αρκετή ενέργεια για αυτονομία άνω των 500 km. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h, προκειμένου να μην μειώνεται σημαντικά η αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ AUDI A8

Τα σημαντικά νέα είναι ότι θα εφοδιάζεται με σύστημα AI (Artificial Intelligence), όπως ονομάζει η Audi την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το ηλεκτρικό SUV θα επικοινωνεί με τις υποδομές αλλά και άλλα οχήματα ανάλογης τεχνολογίας, ώστε να αντιδρά άμεσα και με ασφάλεια σε οποιοδήποτε περιστατικό (π.χ. ατύχημα ή έργα στο δρόμο). Θα είναι πλήρως αυτόνομο στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (επίπεδο 4), σε ταχύτητες έως 130 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...