Πρεμιέρα για το νέο Nissan Leaf

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας με αυτονομία έως 378 χιλιόμετρα είναι έτοιμο για τη μεγάλη πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Το Nissan Leaf, το πλέον πετυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής, περνάει στην επόμενη φάση της ζωής του, πιο ώριμο σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωμένη παρουσιάζεται η αυτονομία του η οποία στη βασική έκδοση με τις μπαταρίες lithium-ion χωρητικότητας 40 kWh αγγίζει τα 378 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC. Στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα είναι διαθέσιμη μια πιο μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Η απόδοση του ανέρχεται στα 110 kW (150 PS) και τα 320 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 0 rpm παρέχοντας άμεση επιτάχυνση στο αυτοκίνητο με το πάτημα του γκαζιού. Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών με απλό ρεύμα απαιτούνται 16 ώρες, ενώ η ταχεία φόρτιση μέχρι 80% διαρκεί μόλις 40 λεπτά. Το βάρος του νέου Nissan Leaf μαζί με τις μπαταρίες που βρίσκονται κάτω από ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο, φτάνει τα 1.535 κιλά.

 Όσον αφορά τις διαστάσεις του έχει μήκος 4.480 mm, πλάτος 1.790 mm, ύψος 1.535 mm και μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.700 mm. Αρκετά ευρύχωρο για πέντε επιβάτες και χάρη στη νέα φιλοσοφία σχεδίασης είναι αρκετά αεροδυναμικό με συντελεστή Cd 0.28, αλλά και πιο γήινο αισθητικά. Η έμπνευση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή προέρχεται από το IDS Concept, υιοθετώντας στοιχεία από τα σημερινά μοντέλα, όπως τη χαρακτηριστική μάσκα V-Motion.

Ανάλογα πιο κομψό είναι το εσωτερικό του νέου Leaf με χρήση υλικών καλύτερης ποιότητας που αναβαθμίζουν την εικόνα και καθιστούν πιο ευχάριστη τη συμβίωση με το ηλεκτρικό μοντέλο στην καθημερινότητα. Οι μπλε ραφές κυριαρχούν στα καθίσματα, το τιμόνι και το ταμπλό, ενώ η μεγάλη οθόνη επτά ιντσών κυριαρχεί στο ταμπλό, παρέχοντας δυνατότητα σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Nissan Leaf προσφέρει την τεχνολογία ProPILOT, με σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ διαθέτει και λειτουργία που κάνει αυτόματο παρκάρισμα. Μια ακόμα καινοτομία είναι το e-Pedal το οποίο με ένα πεντάλ επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει, απλά ρυθμίζοντας το πεντάλ του γκαζιού. Όταν το πεντάλ είναι εντελώς ελεύθερο μαζί με την ανάκτηση ενέργειας παρέχει και φρενάρισμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...