Το πρώτο pick up της Mercedes-Benz (vid)

H Χ-Class φέρνει την πολυτέλεια και το κύρος στην κατηγορία των... αγροτικών

  • -
  • -

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του εκπροσώπου της Mercedes-Benz στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων με καρότσα έγινε στη Νότια Αφρική. Στο Cape Town αποκαλύφθηκε η X-Class, το πρώτο premium pick up που φέρνει τις αξίες της μάρκας από τη Στουτγάρδη σε μία σκληροτράχηλη κατηγορία.

Η X-Class θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη σε συνεργασία με τον όμιλο Renault-Nissan και θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Νοέμβριο του 2017. Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο pick up, με συνολικό μήκος 5,34 μέτρα και δυνατότητα φόρτωσης άνω των 1.000 kg. Οι τιμές στη Γερμανία θα αρχίζουν από τα 37.300 ευρώ.

Στόχος των σχεδιαστών της Mercedes-Benz ήταν να χαρίσουν στην X-Class χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην οικογένεια των SUV και σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσαν. Παράλληλα προσφέρονται πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού, με διαφορετικές επενδύσεις στο ταμπλό και τα καθίσματα (με τις κορυφαίες εκδόσεις να προσφέρουν δέρμα).

Βασική έκδοση είναι η Pure με έμφαση στη σκληρή δουλειά του επαγγελματία, ενώ ακολουθούν η πιο πολυτελής και άνετη Progressive, όπως επίσης η Power με αστικό προσανατολισμό. Κατά το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμες η X 220d με το 2.3 diesel των 163 ίππων και η X 250d με τον ίδιο κινητήρα αλλά με 190 ίππους. Και οι δύο κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν με την τετρακίνηση 4MATIC. Στα μέσα του 2018 θα κυκλοφορήσει η κορυφαία έκδοση με V6 diesel που θα αποδίδει 258 PS.

Δεν θα μπορούσε βέβαια η γερμανική μάρκα να αδιαφορήσει για συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ή για τον τομέα της συνδεσιμότητας. Έτσι η Χ-Class εφοδιάζεται με αυτόνομη πέδηση, διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση της οδικής σήμανσης, σύνδεση με smartphone κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...