Επίσημα το νέο εκρηκτικό Hyundai i30 N

Με 2λιτρο turbo μοτέρ και 275 ίππους

  • -
  • -

H Hyundai αποκάλυψε το νέο υψηλών επιδόσεων hatchback μοντέλο της, που φέρει τη σφραγίδα του σπορ τμήματος Ν. Έχει όλα τα φόντα για να ανταγωνιστεί τη γρήγορη μικρομεσαία κατηγορία και αυτό θα το επιβεβαιώσουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Η Hyundai προσφέρει τη βασική έκδοση του i30 N, όπου ο 2λιτρος turbo κινητήρας αποδίδει 250 ίππους, ενώ υπάρχει και η έκδοση Performance Pack με την απόδοση να φτάνει τους 275 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,4 sec, ενώ η εκρηκτική έκδοση σε μόλις 6,1 sec.

Δείτε ΕΔΩ: Νέο Hyundai i30 Fastback

Το πλαίσιο είναι αναβαθμισμένο και στις δύο περιπτώσεις, εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό διαφορικό μπλοκέ, ενώ πατάει επάνω σε ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις. Επίσης, υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης: Eco, Normal, Sport, N και Ν custom, τα οποία επιλέγονται από τον οδηγό μέσω ενός μπουτόν που βρίσκεται στο τιμόνι. Στην επιλογή N, το τιμόνι γίνεται πιο βαρύ, ο κινητήρας πιο άμεσος, το σύστημα ευστάθειας προσφέρει μεγαλύτερη ανοχή στις πλαγιολισθήσεις και ο ήχος είναι πιο έντονος. Στην έκδοση Performance Package, το ισχυρό μικρομεσαίο πατάει επάνω σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου και εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα.

Η εξωτερική εμφάνιση δεν προκαλεί, ωστόσο διαχωρίζει τη θέση του από το απλό i30 με τις επιπλέον χρωματικές πινελιές στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και την αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία βοηθάει στην κάθετη δύναμη. Σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, το i30 N κάθεται 4 mm πιο χαμηλά στο έδαφος.

Στο εσωτερικό συναντάμε ένα σοβαρό κοκπιτ χωρίς ακρότητες, αλλά με τα βασικά τεχνολογικά καλούδια όπως είναι η οθόνη αφής 8 ιντσών. Με μια πιο προσεκτική ματιά διακρίνουμε ένα νέο τιμόνι και πιο σπορ καθίσματα, ενώ υπάρχει η σφραγίδα Ν σε διάφορα σημεία για να μην… ξεχνιόμαστε.

H Hyundai θα προσφέρει το νέο i30 N σε έξι εξωτερικές αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένου και το ανοιχτό μπλε που βλέπουμε στις επίσημες φωτογραφίες. Σύμφωνα με την κορεάτικης εταιρεία το hothatch θα περάσεις στην αγορά της Ευρώπης στα τέλη του 2017.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...