Ανανέωση για το Lexus NX

Σε αισθητικές επεμβάσεις προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία για το μικρό της SUV

  • -
  • -

Δεν είμαστε σίγουροι αν το NX χρειαζόταν φρεσκάρισμα, αλλά σίγουρα η ιαπωνική εταιρεία το σκέφτηκε διαφορετικά από εμάς. Έτσι, το μικρό SUV μοντέλο της Lexus παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης με στιλιστικές αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει αμέσως τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν γίνει στο NX και αυτές εντοπίζονται στην εμπρός γρίλια και στο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία συνοδεύονται από τα φώτα ημέρας τύπου LED σε σχήμα «τικ». Επιπλέον, τα NX 300h και NX 300 F Sport μοιράζονται τους ίδιους αεραγωγούς και το ίδιο σχήμα προβολέων ομίχλης. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα ανασχεδιασμένα φώτα, οι νέες απολήξεις της εξάτμισης και τα νέα σχέδια 18 ιντσών ζάντες.

Η στάνταρ έκδοση είναι η NX 300, η οποία έχει αντικαταστήσει την NX 200t μόνο στην ονομασία καθότι εφοδιάζεται με τον γνώριμο 4κύλινδρο 2λιτρο turbo κινητήρα. Η έκδοση NX 300h κρατάει το 2.5 μοτέρ, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Τα δύο μηχανολογικά σύνολα κρατούν την ίδια απόδοση με πριν, δηλαδή 238 και 197 ίππους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σημαντική αναβάθμιση έγινε στο σύστημα ανάρτησης, μιας και έχει ρυθμιστεί να αποδίδει καλύτερα στο κράτημα κατά τη σβέλτη οδήγηση. Επίσης, το ανανεωμένο μοντέλο δανείζεται την αυτόματα προσαρμοζόμενη ανάρτηση, Adaptive Variable Suspension, από το LC 500, που μπορεί να ρυθμιστεί αυτόνομα ανάμεσα από 650 setups.

Όπως και πριν, η NX F Sport έκδοση βασίζεται στη version του NX 300, με τη διαφορά της μαύρης εμπρός γρίλιας, διαφορετικούς σχεδιαστικά τροχούς και με ξεχωριστές πινελιές στο εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...