Hyundai FE Fuel Cell Concept με 800 km αυτονομία

Μια γεύση από το μελλοντικό μοντέλο υδρογόνου που θα κυκλοφορήσει το 2018

  • -
  • -

Στα πλάνα της Hyundai για έναν καθαρότερο πλανήτη είναι το λανσάρισμα τουλάχιστον 14 «πράσινων» μοντέλων μέχρι το 2020. Ένα από αυτά είναι και το πρωτότυπο που είδαμε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και είναι το FE Fuel Cell. Από την ονομασία του καταλαβαίνουμε για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο με οικολογικό χαρακτήρα (Future Eco). Η κορεάτικη εταιρεία κατασκεύασε ένα SUV μοντέλο που κινείται με κυψέλες υδρογόνου και προσφέρει έως και 800 χιλιόμετρα αυτονομία. Αυτή η τιμή επιτυγχάνεται μειώνοντας κατά 20% το βάρος του συστήματος, κερδίζοντας 10% περισσότερο σε αποδοτικότητα και 30% ισχύ, σε σχέση με το σύστημα του Tucson ix35 Fuel Cell.

Σχεδιαστικά, η φίρμα αναφέρει ότι έχει εμπνευστεί από «τη φύση και το υγρό στοιχείο», δίνοντας έτσι έμφαση στον οικολογικό του χαρακτήρα. Έχει καθαρές επιφάνειες με στρογγυλεμένο αμάξωμα, ενώ ξεχωρίζουν τα πολύ στενά φώτα και οι τεράστιες ζάντες. Στο εσωτερικό ακολουθείτε ένα μινιμαλίστικο στιλ σε... "μπλε ατμόσφαιρα" και 3 ευμεγέθεις οθόνες, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων. Το FE Fuel Cell διαθέτει αφαιρούμενες μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται από την ενέργεια που παρέχει το αυτοκίνητο κατά την κίνησή του και είναι ικανές να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών. Επίσης, στον χώρο αποσκευών υπάρχει ειδική υποδομή που μπορεί να φορτίσει ηλεκτρικό σκούτερ.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά που φέρει το FE Fuel Concept θα εξοπλίζεται το SUV υδρογόνου, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...