Το νέο εντυπωσιακό SUV της Range Rover

Σχεδίαση, πολυτέλεια, επιδόσεις και τεχνολογία σε υπερθετικό βαθμό από το Velar

  • -
  • -

Το τέταρτο μοντέλο στη γκάμα της Range Rover είναι αυτό που φέρνει μία μικρή... επανάσταση στην κατηγορία των premium SUV. Το Velar μοιάζει σχεδιαστικά ως ένα μακρύτερο Evoque, διατηρώντας την coupe σιλουέτα. Από πλευράς διαστάσεων πάντως «φλερτάρει» με τη μεγάλη κατηγορία, καθώς το μήκος του (4,8 m) είναι ελάχιστα μικρότερο από αυτό του Range Rover Sport (4,85).

To Velar έχει δανειστεί το όνομά του από τα πρωτότυπα δοκιμών του 1969, πριν το λανσάρισμα του πρώτου Range Rover (από την ιταλική λέξη «Velare» που σημαίνει «καλύπτω»). Εφοδιάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση της βρετανικής εταιρείας που κατανέμει διαρκώς τη ροπή στους τροχούς, με αερανάρτηση (στάνταρ στις εξακύλινδρες εκδόσεις) που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος έως τα 25 cm και με κορυφαία συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Στο εσωτερικό υπάρχουν στην κεντρική κονσόλα δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης (10 ιντσών η καθεμία) για το σύστημα πολυμέσων, ενώ στις πλούσιες εκδόσεις περιλαμβάνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Ο οδηγός υποστηρίζεται από αυτόνομη πέδηση με ανίχνευση πεζών και με μία σειρά ακόμη από ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Range Rover θα λανσάρει το Velar σε 6 διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων, από το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα Ingenium με 180 ίππους και 142 g. CO2 ανά km, μέχρι τον ισχυρό υπετροφοδοτούμενο 3.0 V6 βενζίνης, απόδοσης 380 ίππων (0-100 km/h σε 5,7 sec). Ο νέος 2.0 Ingenium βενζίνης εμφανίζει ισχύ 250 ίππων και χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...