SEAT eMii ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Την πρωτότυπη μορφή ενός μικρού αυτοκινήτου με τεχνολογία, αλλά χωρίς ρύπους παρουσίασαν οι Ισπανοί

  • -
  • -

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών που έγινε στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε η νέα «καθαρή» πρόταση της SEAT που βρίσκει εφαρμογή στην πλατφόρμα του μικρού Mii. Ακολουθώντας τα βήματα της μαμάς Volkswagen η SEAT παρουσιάζει με τη σειρά την ηλεκτρική εκδοχή του αυτοκινήτου πόλης με τα διακριτικά eMii.

Για την κίνηση του νέου SEAT eMii φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 81 ίππων και 210 Nm ροπής, σύμφωνα με πληροφορίες που πήρε από την παρουσίαση το βρετανικό Autocar. Έτσι, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 11,3 sec, δηλαδή είναι πιο γρήγορο από το Volkswagen eUp κατά ένα δευτερόλεπτο, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h.

Για τη φόρτιση των μπαταριών χρειάζονται εννέα ώρες με χρήση οικιακού ρεύματος, με την αυτονομία να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα. Επιπλέον όμως η SEAT τόνισε ότι υπάρχει και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης σε δημόσιους σταθμούς με ταχυφορτιστή, εκεί όπου η για τη φόρτιση του 80% της ενέργειας απαιτούνται μόλις 30 λεπτά.

Από τον Απρίλιο θα τεθεί σε λειτουργία ένα νέο πρόγραμμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται 10 SEAT eMii. Με έδρα τη Βαρκελώνη τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα carsharing. Τα άτομα που θα κάνουν τη δοκιμή είναι 1.000 και θα χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στα αυτοκίνητα ένα ηλεκτρονικό κλειδί ή το smartphone τους.

Επιπλέον, στο Mobile World Congress η SEAT παρουσίασε και την τεχνολογία του αύριο με την οποία θα συνδέονται τα αυτοκίνητα μεταξύ τους και θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα της από την επόμενη χρονιά.