5 HOT INFO για το ηλεκτρικό Opel Ampera-e

Με κορυφαία αυτονομία που αγγίζει τα 520 χιλιόμετρα αυτό το Opel δίνει στα ηλεκτρικά οχήματα μια άλλη διάσταση

  • -
  • -

Το Opel Ampera-e έχει αυτονομία που αγγίζει τα 520 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο (NEDC), που το καθιστά πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που έχουν εν γένει τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα διαθέτει και τους χώρους για να διαδραματίσει το ρόλο ακόμα και του οικογενειακού αυτοκινήτου. Συνδυάζει επιδόσεις, οικολογικές και απόλυτες, αλλά κουβαλά και αρκετή τεχνολογία, ασφάλειας και άνεσης. Το Opel Ampera-e κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της GM στο Orion του Michigan.

 

Απόδοση



Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Ampera-e αποδίδει 204 ίππους και 360 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα άμεσα, με το πάτημα του γκαζιού. Όσον αφορά τις επιδόσεις του το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 50 km/h σε μόλις 3,2 sec, με τα 100 km/h να έρχονται σε 7,3 sec, τιμές ανάλογες ενός σπορ μοντέλου. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται για λόγους αυτονομίας στα 150 km/h.

Αυτονομία



Με μπαταρία lithium-ion 60 kWh η οποία αποτελείται από 288 κυψέλες με διάταξη των 30 σε οκτώ υπομονάδες και των 24 σε δύο ακόμα. Η τοποθέτηση έχει γίνει στο κάτω μέρος του αμαξώματος προκειμένου να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των χώρων. Υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης μόλις 30 λεπτών με ειδικό φορτιστή 50 kW η οποία προσφέρει στο αυτοκίνητο αυτονομία που αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα. Με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες το Opel Ampera-e έχει αυτονομία που αγγίζει σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο (NEDC) τα 520 χιλιόμετρα. Εντυπωσιακή είναι η αυτονομία και στις μετρήσεις σε πραγματικό περιβάλλον κίνησης όπως απέδειξαν οι μετρήσεις WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), όπου καταγράφηκε αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Χώροι



Με μήκος που αγγίζει τα 4,17 μ το Opel Ampera-e είναι ικανό να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του μέχρι και πέντε άτομα προσφέροντας όλες τις ανέσεις. Παράλληλα και δείγμα της χρηστικότητας που έχει αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο είναι το μέγεθος του χώρου αποσκευών που φτάνει τα 381 λίτρα ή με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων να διευρυνθεί στα 1.274 λίτρα. Σε συνδυασμό με την αυτονομία του, το Opel Ampera-e δείχνει ξεκάθαρα ότι προορίζεται ακόμα και για το πρώτο αυτοκίνητο μιας οικογένειας

Ασφάλεια



Εκτός από άνεση το Ampera-e προσφέρει και μια πλειάδα συστημάτων ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει ένδειξη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης και φρενάρισμα για την αποφυγή της. Προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και αναγνώριση «τυφλού» σημείου στο πλάι του αυτοκινήτου, αυτόματη εναλλαγή μεσαίας και μεγάλης σκάλας φώτων και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας.

Τεχνολογία



Το Opel Ampera-e διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα Infotainment με έγχρωμη οθόνη 10,2 ιντσών τύπου tablet. Υποστηρίζει πρωτόκολλα Apple CarPley και Android Auto. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των κινητών, αλλά και συνδέσεις USB και Bluetooth, ενώ διαθέτει και φωνητικές εντολές. Το ηχοσύστημα είναι υψηλής πιστότητας από την BOSE. Φυσικά το Ampera-e εξοπλίζεται με το σύστημα προσωπικής εξυπηρέτησης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, το οποίο λειτουργεί και ως Wi-Fi Hotspot παρέχοντας σύνδεση σε όλους τους επιβαίνοντες. Μεγάλη άνεση προσφέρει η δυνατότητα θέρμανσης ή ψύξης της καμπίνας των επιβατών πριν αυτοί φτάσουν στο αυτοκίνητο, δίνοντας απλώς μια εντολή μέσω ειδικής εφαρμογής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...