«Αντίο» Nicky Hayden (upd)

Ο Αμερικανός αναβάτης υπέκυψε στα τραύματά του, λίγες ημέρες μετά από ατύχημα με ποδήλατο στην Ιταλία

  • -
  • -

Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Cesena στην Ιταλία άφησε ο Nicky Hayden, σε ηλικία 36 ετών. Ο Αμερικανός αναβάτης, πρωταθλητής στο MotoGP το 2006, είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τετάρτη 17 Μαΐου, κάνοντας ποδήλατο με φίλους του κοντά στο Rimini. 

Το νοσοκομείο Maurizio Bufalini της Cesena ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαΐου το θάνατο του Hayden, λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικων κακώσεων. Το ποδήλατό του είχε συγκρουστεί με ένα αυτοκίνητο και ο Αμερικανός αναβάτης – που αγωνιζόταν πλέον στο πρωτάθλημα Superbike – χτύπησε στο παρμπρίζ και την οροφή του οχήματος. 

"Φως" στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξoυν τα πλάνα που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί σε κοντινή οικία.

«Θα θέλαμε όλοι να θυμούνται τον Nicky στις καλύτερες του στιγμές, δηλαδή πάνω στη μοτοσικλέτα του. Από μικρός ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας αναβάτης και όχι μόνο το κατάφερε αλλά έφθασε και στην κορυφή, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτό», αναφέρει – μεταξύ άλλων – σε γραπτή του δήλωση ο Tommy Hayden, αδελφός του άτυχου Αμερικανού αναβάτη. 

O Nicky Hayden ή "Kentucky Kid" όπως ήταν το παρατσούκλι του, γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1981 στην πόλη Owensboro. Η καριέρα του στο MotoGP άρχισε το 2003, στην ομάδα της Repsol Honda, δίπλα στον Valentino Rossi. Το 2006 έσπασε το σερί του Ιταλού, κατακτώντας τον τίτλο. Την περίοδο 2009-2013 αγωνίστηκε για την Ducati, ενώ για δύο χρόνια (2014-2015) επέστρεψε στη Honda και την ομάδα Aspar Racing. Από το 2016 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Superbike.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...