Νέα Τέλη Κυκλοφορίας με… αλγόριθμους

Ακόμα πιο περίπλοκο σύστημα Τελών εξετάζεται, προκειμένου να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα στο δρόμο

  • -
  • -

Ανάλογα με το αυτοκίνητο θα υπολογίζονται τα Τέλη Κυκλοφορίας και για την έκδοσή τους θα χρησιμοποιείται ένας αλγόριθμος ο οποίος θα συνυπολογίζει την παλαιότητα, την αξία, τους ρύπους και τα κυβικά. Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί πως θα γίνει αυτό, αλλά σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να γνωρίζει η αγορά του αυτοκινήτου τι θα ισχύει, ώστε να μην μείνει για μια ακόμα φορά στάσιμη. Η επιδίωξη είναι να επιστρέψουν αρκετά αυτοκίνητα στους δρόμους, με τους ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν καταθέσει γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αντέξουν το υψηλό κόστος.

Σε μια θεωρητική προσέγγιση, αφού ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος υπολογισμού, αναμένεται να μειωθούν τα Τέλη για τα παλιά και φθηνά πλέον αυτοκίνητα, αλλά στο αντίποδα θα αυξηθούν λόγω ρύπων σε κάποια άλλα, ενώ στα νέα θα ισχύσει το ίδιο λόγω αξίας.

Όσον αφορά την πληρωμή Τελών με το μήνα, η Κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι το μέτρο ίσχυσε κατ’ εξαίρεση και δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει μόνιμη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να το κυκλοφορεί κάποιους μήνες του χρόνο πληρώνοντας αναλογικά. Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εξεταστεί και φέτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...