IONIQ Lab από τη Hyundai

Για την έρευνα της μελλοντικής καινοτομίας στην αυτοκίνηση

  • -
  • -

Το  «IONIQ Lab» απαρτίζεται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς με σκοπό την πρόβλεψη των τάσεων της αυτοκίνησης του μέλλοντος. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εντοπίζει μαζικές τάσεις που ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2030. Μέσω του «IONIQ Lab», η Hyundai Motor προσβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πελατών της.

Η Hyundai Motor έχει καθορίσει τη δομή, το στόχο και τις πρώτες ιδέες του νεοσύστατου IONIQ Lab στην Κορέα. Αυτό έχει ως στόχο να διερευνήσει τις μελλοντικές τάσεις στην αυτοκίνηση μέσω της καινοτομίας, της έρευνας και ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Είναι μέρος του προγράμματος «IONIQ» της Hyundai Motor, μίας μακροχρόνιας έρευνας που προβλέπει τις αλλαγές στο μέλλον της αυτοκίνησης όπως ήδη είχε ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η ανοιχτή καινοτόμος οργάνωση του εργαστηρίου, επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ της Hyundai Motor, ακαδημαϊκών φορέων και πανεπιστημίων. Μέσα από το Εργαστήριο, η Hyundai Motor θα εργαστεί για να προτείνει ιδέες για καινοτόμες τεχνολογίες και τάσεις της  αυτοκίνησης του μέλλοντος που θα εμπλουτίσουν την καθημερινότητά μας.

Το εργαστήριο θα διερευνήσει τέσσερις βασικούς τομείς: (α) την ελευθερία στην αυτοκίνηση οποτεδήποτε και οπουδήποτε, (β) τις δυνατότητες συνδεσιμότητας στην καθημερινότητα ενώ θα βρίσκονται εν κινήσει, (γ) την προστασία από ατυχήματα και πιθανές δυσκολίες αλλά και (δ) τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της σπατάλης ενέργειας.

Επικεφαλής του εργαστηρίου θα είναι ο Dr. Soon Jong Lee, καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ και επικεφαλής του Future Design & Research Institute της Κορέας, και θα υποστηρίζεται από 10 ερευνητές και 10 ειδικούς συμβούλους. Η ομάδα έχει ήδη εκδώσει την πρώτη συλλογική της έκθεση, μια σύνοψη 12 μελλοντικών «μεγατάσεων» που είναι πιθανό να επηρεάσουν την αυτοκινητοβιομηχανία το 2030.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...