Με έμφαση στην ασφάλεια το νέο VW Tiguan

Τον Μάιο στην Ελλάδα με αρκετή τεχνολογία

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει επενδύσει πολλά στο νέο Tiguan (διαβάστε εδώ την παρουσίαση) βάζοντας την ασφάλεια σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλές τεχνολογίες περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, όπως το νέο ενεργό καπό, το σύστημα φρεναρίσματος πανικού για την πόλη με τη λειτουργία παρακολούθησης πεζών και το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, βελτιώνουν το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει στις καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης με πεζό ή ποδηλάτη, το αυτοκίνητο διαθέτει ειδικό μηχανισμό που ανασηκώνει το καπό, ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις της πρόσκρουσης. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το κενό μεταξύ του κινητήρα και του καπό, μετριάζοντας έτσι τις πιθανότητες τραυματισμού στο κεφάλι.

Επιπλέον εξοπλίζεται με αυτόματο σύστημα πέδησης μετά τη σύγκρουση (Multi-Collision Braking System), με σύστημα ελέγχου πορείας (Front Assist) που περιλαμβάνει και τη λειτουργία City Emergency Braking και παρακολούθηση πεζών (Pedestrian Monitoring), στον βασικό του εξοπλισμό. Εάν το ραντάρ του συστήματος ελέγχου πορείας (Front Assist) του Tiguan εντοπίσει ένα πεζό που κινείται στην πορεία του, ειδοποιεί σε πρώτη φάση τον οδηγό και εφόσον ο κίνδυνος να τον χτυπήσει παραμένει, τότε φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Επίσης διαθέτει και το σύστημα Lane Assist, το οποίο αναγνωρίζει με τη βοήθεια καμερών την ακούσια εκτροπή του αυτοκινήτου από τα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας που κινείται (εάν δεν έχει προηγηθεί η ενεργοποίηση των φλας από τον οδηγό) και προειδοποιεί τον οδηγό στρίβοντας το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση επαναφέροντας το αυτοκίνητο στη σωστή του πορεία. Με αυτό το σύστημα περιορίζονται οι κίνδυνοι από το να βρεθεί το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...