Νέο Audi SQ7 TDI (video)

Το νέο πετρελαιοκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας με επιδόσεις από… supercar

  • -
  • -

Η Audi καλωσορίζει ένα ακόμα νέο μέλος στην μεγάλη οικογένεια των SUV μοντέλων της, το οποίο έχει στόχο να κατακτήσει το... βραβείο του ισχυρότερου diesel SUV στον κόσμο. Λόγος γίνεται για το νέο SQ7 TDI, το οποίο βασίζεται στο «απλό» Q7, ωστόσο κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4λιτρος TDI V8 κινητήρας με ηλεκτρικό compressor (EPC). Ένα σύστημα που για πρώτη φορά συναντάμε σε αυτοκίνητο παραγωγής, μπορεί και αποδίδει 435 ίππους και 900 Nm ροπής μόλις από τις 1.000 rpm. Tα 0-100 km/h έρχονται σε χρόνους supercar, δηλαδή σε μόλις 4,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h μιας και περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Το 4λιτρο πετρελαιοκίνητο SUV δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά και οικονομικό, μιας και οι μηχανικοί της εταιρεία περιόρισαν την μέση κατανάλωση στα 7,4 lt/ 100 km και τους ρύπους στα 194 g/km CO2. Το σύστημα EPC λειτουργεί κατά την εκκίνηση, αλλά και όταν ο κινητήρας βρίσκεται στις χαμηλές του στροφές, γλιτώνοντας έτσι την καθυστέρηση (lag) της οποιαδήποτε τουρμπίνας.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων tiptronic, το οποίο υπόσχεται γρηγορότερες και αποδοτικότερες αλλαγές ταχυτήτων. Το θηριώδες SUV εξοπλίζεται με το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης της μάρκας, Quattro, και πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες (22 ιντσών προαιρετικά).

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές του επιδόσεις, το νέο SQ7 TDI είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, ενώ ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι 0,34. Ένα ακόμα προτέρημά του είναι ότι ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να το παραγγείλει είτε σε 5θέσια είτε σε 7θέσια διάταξη.

Τέλος, οι Ευρωπαίοι μπορούν να ξεκινήσουν τις παραγγελίες τους με την τιμή να ξεκινάει από τα 89.900 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...