Νέα Ferrari GTC4Lusso

Η Ferrari αποκάλυψε τον αντικαταστάτη της FF

  • -
  • -

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε να παράγει από το εργοστάσιό της στο Maranello την τετρακίνητη FF, μιας και ο αντικαταστάτης είναι ήδη έτοιμος! Εκτός από φρέσκια εμφάνιση, φέρει και νέα ονομασία. Η νέα GTC4Lusso αποτελεί μία ακόμα πιο κομψή παρουσία και υιοθετεί αρκετές πινελιές, που «αγριεύουν» το αισθητικό σύνολο. Αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του υπάρχουν στον εμπρός προφυλακτήρα, στους αεραγωγούς, στην αεροτομή και τα πίσω φανάρια. Επίσης, σύμφωνα με τη Ferrari, ο νέος διαχύτης αναβαθμίζει δραματικά την αεροδυναμική του αμαξώματος.

Μέσα στην καμπίνα συναντάμε το τελευταίας τεχνολογίας infotainment σύστημα με οθόνη 10,25 ίντσες και ένα μικρότερο τιμόνι χάρη στο πιο «μαζεμένο» αερόσακο (;) Νέα κουμπιά και αρκετές  σχεδιαστικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο κοκπιτ με σκοπό την αύξηση της εργονομίας και άνεσης του οδηγού, χωρίς όμως να είναι σε βάρος της σπορ αίσθησης.

Μηχανολογικά, η Ferrari δανείστηκε τον γνώριμο ατμοσφαιρικό 6.2 V12 κινητήρα της FF και τον αναβάθμισε, φτάνοντας τα 690 PS και τα 697 Nm ροπής. Η μικρή δόση ιπποδύναμης επιτρέπει στο νέο μοντέλο να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 km/h σε 3,4 sec (0,3 sec πιο γρήγορη από το απερχόμενο μοντέλο) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 335 km/h.

Για ακόμα καλύτερους χρόνους κατά τις στροφές, οι πίσω τροχοί μπορούν να ακολουθήσουν την τροχιά του αυτοκινήτου μιας και έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν με μία μικρή κλίση. Το σύστημα συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό διαφορικό μπλοκέ και σύμφωνα με την εταιρεία, το τετρακίνητο μοντέλο μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα οποιοδήποτε τερέν (χιονισμένο, βρεγμένο κ.ά.).

Η νέα Ferrari GTC4Lusso αποκαλύφθηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...