Τριπλέτα pick-up από Nissan, Mercedes-Βenz και Renault

Η νέα γενιά του Nissan Navara θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα αντίστοιχα μοντέλα των Mercedes-Benz και Renault

  • -
  • -

Πρόσφατα η Mercedes-Benz έκανε γνωστές τις προθέσεις της να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των pick-up, εκμεταλλευόμενη τη συνεργασία της με τον όμιλο Renault-Nissan. Τη βάση θα αποτελέσει η νέα γενιά του Nissan Navara (NP300), ενώ το δεδομένο που τώρα προστίθεται στην εξίσωση είναι ότι θα υπάρξει και τρίτη εκδοχή του μοντέλου με τα σήματα της Renault.

Αν και δεν έχει διατεθεί ακόμα στην Ευρώπη, το νέο Nissan Navara (NP300) κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και το Μεξικό ενώ σε βάθος χρόνου η παραγωγή και των τριών μοντέλων θα γίνεται στα ίδια εργοστάσια. Η παραγωγή του Renault θα ξεκινήσει το 2016 επίσης στο Μεξικό, ενώ όταν ξεκινήσει και η παραγωγή του Mercedes-Benz η γραμμή θα μεταφερθεί στα εργοστάσια της Βαρκελώνης (Nissan) και της Αργεντινής (Renault). Γι’ αυτό πάντως θα χρειαστεί υπομονή μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο πλευρές, η συνεργασία του ομίλου Renault-Nissan με τη Mercedes-Benz κρίνεται ως εξαιρετικά πετυχημένη μετά από πέντε χρόνια , βοηθώντας για εξαιρετικά σημαντική οικονομία κλίμακας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...