Skoda Octavia RS 230 με... 230 PS

Η ειδική έκδοση Skoda Octavia RS 230 αποτελεί το γρηγορότερο Octavia που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα

  • -
  • -

Η Skoda ανακοίνωσε την ειδική έκδοση της Octavia RS 230, η οποία θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα φέρει μία πιο επιθετική εμφάνιση και σπορ εσωτερικό. Συγκεκριμένα, από τη φωτογραφία φαίνονται οι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ζάντες, η αεροτομή βαμμένη σε μαύρο piano-black και –πιθανόν- το αυτοκίνητο να έχει «χαμηλώσει» σε σχέση με το απλό RS λόγω των σπορ αναρτήσεων.

Το όνομα του μοντέλου προδίδει την ιπποδύναμή του, αφού το 230 αναφέρεται στην ισχύ του 2λιτρου TSI μοτέρ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 10 ίππους παραπάνω σε σχέση με την RS έκδοση, φτάνοντας συνολικά τα 230 PS. Το αποτέλεσμα της αναβάθμισης φαίνεται και στη διαδικασία του 0-100, αφού χρειάζεται 6,7 sec για να ολοκληρωθεί (6,8 το απλό RS) και η τελική του ταχύτητα είναι 250 km/h (248 το RS). Επίσης, φέρει το ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

H Skoda αναφέρει ότι το Octavia RS 230 είναι το γρηγορότερο της μεσαίας γκάμας που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και το μοντέλο θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...