Τέλος τα grid girls από τη Formula 1

  • -
  • -

Η νέα εποχή της Formula 1, υπό τη Liberty Media, φέρνει αρκετές αλλαγές και στο μη αγωνιστικό κομμάτι. Όπως ανακοινώθηκε, αρχής γενομένης από το Grand Prix της Μελβούρνης, στις 25 Μαρτίου, δεν θα υπάρχουν τα κορίτσια των χορηγών στην ευθεία εκκίνησης, τα λεγόμενα «grid girls». Η απόφαση αφορά και τους υποστηρικτικούς αγώνες της F1, όπως η Formula 2.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Formula 1, «κατά το χρόνο που περνούν οι ομάδες και οι οδηγοί στο grid πριν την έναρξη του αγώνα θα πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις με καλεσμένους καλλιτέχνες και οι χορηγοί να παρουσιάζουν τις χώρες και τα προϊόντα τους».

Αναφορά γίνεται και στο ότι η παρουσία των grid girls δε συνάδει με τη σύγχρονη εποχή. «Αν και η πρακτική αυτή είναι συνδεδεμένη με τα Grand Prix της F1 επί δεκαετίες, θεωρούμε ότι αυτό το έθιμο δεν απηχεί τις αξίες μας και είναι σαφώς αντίθετο με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα. Δεν πιστεύουμε ότι η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula 1 και τους οπαδούς της, παλαιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...