Έγινε και αυτό: Ανάγλυφη οθόνη αφής από την Continental!

Παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES και αμέσως πήρε βραβείο καινοτομίας

  • -
  • -

Η έκθεση ηλεκτρονικών CES αποτελεί το ιδανικό μέρος παρουσίασης των ηλεκτρονικών συστημάτων που ενσωματώνουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Η γερμανική εταιρεία ελαστικών και τεχνολογίας Continental αποκάλυψε φέτος στο Λας Βέγκας την πρώτη τρισδιάστατη οθόνη αφής! Μάλιστα εξασφάλισε ήδη το πρώτο της βραβείο, αυτό της καινοτομίας στην κατηγορία «Ήχος/Εικόνα στο αυτοκίνητο».

Η τεχνολογία που εξέλιξε η Continental έχει ως στόχο να κάνει ακόμη πιο εύκολη, απολαυστική αλλά και ασφαλή την εμπειρία χειρισμού ενός συστήματος πολυμέσων στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός περνά απλά το δάχτυλό του πάνω από την οθόνη και η ανάγλυφη επιφάνειά της του επιτρέπει να γνωρίζει τη λειτουργία (π.χ. αυξομείωση της έντασης του ήχου ή ζουμ στο χάρτη πλοήγησης) χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα μάτια του από το δρόμο.

Η ανάγλυφη μορφή της οθόνης επιτρέπει το χειρισμό ορισμένων συστημάτων, όπως της θερμοκρασίας του κλιματισμού, χωρίς ο οδηγός να πρέπει να μπει σε άλλη υποσελίδα του κεντρικού μενού. Η οθόνη μετρά επίσης την ένταση πίεσης, ώστε να μην δοθεί εντολή κατά λάθος, ενώ η ανάδραση επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει σε ποιο σημείο της οθόνης αφής έχει φτάσει το δάχτυλό του!