Τα Nissan θα λαμβάνουν εντολές από τον εγκέφαλο του οδηγού! (vid)

Η πρωτοποριακή τεχνολογία θα παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών CES

  • -
  • -

Οι αλλαγές στην αυτοκίνηση έρχονται τόσο συγκλονιστικά γρήγορα που συχνά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό. Στο δρόμο προς τα πλήρως αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα, η Nissan ανέπτυξε τεχνολογία επικοινωνίας του εγκέφαλου του οδηγού με το αυτοκίνητο (Brain-to-Vehicle / B2V).

Η τεχνολογία θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας και υπόσχεται να περιορίσει το χρόνο αντίδρασης των οδηγών, ενώ ταυτόχρονα το όχημα θα διαμορφώνει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις συνθήκες.

«Όταν οι άνθρωποι ακούν για αυτόνομη οδήγηση θεωρούν ότι ο οδηγός θα παραδίδει τη σκυτάλη στο μηχάνημα. Και όμως η τεχνολογία B2V θα κάνει το αντίθετο, χρησιμοποιώντας σήματα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο για να κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nissan, Daniele Schillaci.

Η τεχνολογία θα μπορεί να προβλέπει την επόμενη κίνηση ενός οδηγού (π.χ. στο τιμόνι ή στο γκάζι) ώστε να διαμορφώνει ανάλογα τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης. Από την άλλη, θα ανιχνεύει σημάδια δυσφορίας του οδηγού και θα αλλάζει το συμπεριφορά του οχήματος στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.