Τι ετοιμάζει η DS Automobiles;

Ο Arnaud Ribault, αντιπρόεδρος της DS, μας μιλά για το παρόν και μας αποκαλύπτει το μέλλον της premium γαλλικής μάρκας

  • -
  • -

Η DS Automobiles μας επεφύλασσε μια έκπληξη στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2107. Τα αποκαλυπτήρια του νέου DS 7 Crossback έκανε ο κ. Arnaud Ribault, Αντιπρόεδρος της μάρκας και υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το marketing παγκοσμίως, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DS στην Ελλάδα, κ. Δημήτρη Καββούρη! Δείγμα του πόσο σοβαρά βλέπει η εγχώρια αντιπροσωπεία το λανσάρισμα του πολυτελούς SUV, που έρχεται να δώσει νέα δυναμική στην DS και στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Ribault, βρίσκεται στο σημερινό του πόστο από το 2014, ενώ είχε αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης στη Citroen από το 2004 μέχρι το 2011, οπότε και ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της DS στα πλαίσια της κοινοπραξίας Changan PSA Automobiles. Έχει διατελέσει μάλιστα και υπεύθυνος για τις εξαγωγές στην Ελλάδα, οπότε δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τη χώρα μας.

Το GOCAR συνάντησε τον κ. Ribault στο περίπτερο της DS στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ και συζήτησε μαζί του σχετικά με τους στόχους και τα αυτοκίντα που ετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια η γαλλική μάρκα.

Δείτε στο video τι μας είπε σχετικά με το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί του χρόνου και διαβάστε παρακάτω τι απάντησε στις υπόλοιπες ερωτήσεις μας.

 

Κύριε Ριμπό, θα ήθελα να μας πείτε ποιες είναι οι κυρίαρχες αξίες της μάρκας DS AUTOMOBILES, καθώς και τα σημεία υπεροχής έναντι των κυριότερων ανταγωνιστών στην Ευρώπη

Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τη μάρκα. Η ελληνική αγορά είναι σημαντική για εμάς καθώς εδώ η πολυτελής κατηγορία έχει σημαντικό βάρος. Σχεδόν ένα στα πέντε οχήματα της ελληνικής αγοράς είναι premium. Και γνωρίζουμε ότι οι πελάτες αυτής της κατηγορίας είναι πολύ απαιτητικοί. Και οι αξίες της μάρκας DS είναι τόλμη, υπεροχή και τεχνολογία. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως είναι μια ευκαιρία για εμάς να προσφέρουμε μια νέα γενιά αυτοκινήτων που είναι ελκυστικά προς το ελληνικό αγοραστικό κοινό.

 

Τις αξίες αυτές υποθέτω τις συναντάμε και στο DS 7 Crossback, που είναι το πρώτο ολοκαίνουριο μοντέλο από την DS.

Να συμπληρώσω πως λανσάραμε τη μάρκα DS το 2015 με τα DS 4, DS 4 Crossback και DS 3 και σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη καινούρια γενιά από τότε που λανσάραμε το brand. Το DS 7 Crossback είναι ένα καλό παράδειγμα για το που στοχεύουμε με την DS και με την αξία των μοντέλων μας. Για παράδειγμα, εδώ πρόκειται για συνδυασμό της τεχνολογίας και της ποιότητας. Το DS 7 Crossback φέρνει 15 νέες τεχνολογίες σε αυτή την κατηγορία, όπως η ενεργή ανάρτηση με κάμερα που διαβάζει το δρόμο και προσαρμόζεται στο οδόστρωμα, το Night Vision με κάμερα υπερύθρων που αναγνωρίζει ανθρώπους, ζώα ή ποδηλάτες στο δρόμο και η νέα γενιά αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις - και γνωρίζω πως στην ελληνική αγορά, το αυτόματο κιβώτιο είναι εκ των ουκ άνευ. Επίσης, το 2019 θα λανσάρουμε με βάση το DS7 Crossback το πρώτο plug-in υβριδικό της μάρκας με βενζινοκινητήρα, με 300 ίππους, τετρακίνηση και αυτονομία 50 km με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία μετακινείται στα ηλεκτρικά οχήματα. Την επόμενη χρονιά η DS θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τι θα ακολουθήσει τα επόμενα 5 ή 6 χρόνια;

Το DS 7 Crossback είναι το πρώτο μοντέλο της 2ης γενιάς DS. Κάθε χρόνο θα λανσάρουμε ένα νέο αυτοκίνητο στην αγορά, φτάνοντας τα έξι. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, το DS 7 Crossback θα είναι το πρώτο με το νέο plug-in υβριδικό σύστημα και το 2019 θα μας βρει με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορώ να σας πω σήμερα τι μοντέλο θα είναι αυτό.

 

Ας μαντέψω. Θα είναι μικρό;

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως στη γκάμα των 6 μοντέλων μας θα έχουμε SUV, Sedan και φυσικά θα εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία μας στο B premium segment όπου έχουμε το πετυχημένο DS 3, όπου θα εξελίξουμε κάτι ελαφρώς διαφορετικό από το σημερινό μοντέλο, αλλά δεν μπορώ να σας πω τώρα περισσότερα.

 

Είναι κι αυτό μια ιδέα για το τι να περιμένουμε. Ευχαριστούμε πολύ και θα χαρούμε να σας δούμε πάλι του χρόνου.

Ευχαριστώ πολύ.