Ford C-Max Energi και Hybrid

Νέα οικολογικά μοντέλα στο Ντιτρόιτ

  • -
  • -

Το green προφίλ της Ford θα ενισχυθεί σημαντικά το προσεχές διάστημα με το ηλεκτρικό Focus να δίνει το έναυσμα, ώστε η εταιρεία να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της κατηγορίας των οικολογικών μοντέλων.

Σημαντικό νέο για την Ford, είναι η παρουσίαση στην έκθεση του Ντιτρόιτ της έκδοσης Energi του ανανεωμένου προσφάτως C-Max, μιας έκδοσης που ακολουθεί τη λογική AT-PZEV (Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle) . Η έκδοση Energi είναι ένα σύγχρονο plug in υβριδικό μοντέλο με παράλληλη διάταξη, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τροφοδοτείται από μια ελαφριά συστοιχία μπαταριών λιθίου υψηλής τάσης και συνεργάζεται με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος λειτουργεί με βάση τον κύκλο του Atkinson. Το αυτοκίνητο θα παίρνει εμπρός με ρεύμα, ενώ σκοπός της υβριδικής διάταξης είναι να προσφέρει μια αυτονομία κίνησης από 800 έως 1300 km. Όταν οι μπαταρίες εξαντληθούν, το σύστημα φροντίζει να τις φορτίσει μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ σε ακινησία οι μπαταρίες φορτίζουν στο 100% από μια παροχή 120V, σε χρονικό διάστημα μιας νύχτας. Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερωθεί για το υπόλοιπο των μπαταριών του οχήματος του και μέσα μιας νέας εφαρμογής της Ford (MyFord Mobile) για το κινητό του τηλέφωνο (Anroid, Blackberry και iPhone).

Η έκδοση Hybrid του C-Max θα κινείται στα γνωστά μονοπάτια των υβριδικών μοντέλων, διαθέτοντας επίσης εξελιγμένους συσσωρευτές λιθίου, οι οποίοι παράγονται in-house στις εγκαταστάσεις της Ford στο Michigan. Παράλληλα η Ford προσπαθεί αυξήσει την μέγιστη ταχύτητα κίνησης με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια στα 75 km/h.

Τα δύο μοντέλα θα παρουσιαστούν στην αγορά της Β.Αμερικής τα προσεχή δύο χρόνια, ενώ για την Ευρώπη η κατασκευή τους έχει προγραμματιστεί για τις εγκαταστάσεις της Ford στην Βαλένθια της Ισπανίας, ξεκινώντας από το 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...