Skoda: Νέα αρχή στην Ελλάδα

Kick Start με τα καινούργια Skoda Fabia και Superb

  • -
  • -

Ο τελευταίος χρόνος δεν ήταν και ο καλύτερος για τη Skoda στην Ελλάδα. Από την καταγγελία της σύμβασης της τσέχικης μάρκας με τη ΒΙΑΜΑΡ το 2015 μέχρι την 1η Ιουνίου 2016 και την επίσημη ανακοίνωση της αντιπροσώπευσής της από την Kosmocar A.E. τόσο οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν, όσο και οι ήδη κάτοχοι αυτοκινήτων Skoda στη χώρα μας, ήταν κάπως… στον αέρα. Δεν θα σταθούμε στην αλλαγή αντιπροσώπου - η συνεργασία μας άλλωστε με τη ΒΙΑΜΑΡ και τα καθόλα έμπειρα και αξιόλογα στελέχη της ήταν ιδανική, όπως είναι βέβαιο πως θα είναι και με τους νέους ανθρώπους της μάρκας, στη γνωστή για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της, οικογένεια “Kosmocar”.

Το ζητούμενο είναι μια δυνατή επανεκκίνηση της μάρκας στην ελληνική αγορά. Κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά με πέντε λανσαρίσματα ολοκαίνουργιων και ανανεωμένων μοντέλων το 2017 και ένα νέο μοντέλο κάθε 6 μήνες, τουλάχιστον υπάρχει η σωστή υποδομή σε επίπεδο προϊόντος. Άλλωστε, την εξαιρετική ποιότητα των νέων Fabia και Superb είχαμε την ευκαιρία να τη διαπιστώσουμε οδηγώντας τα πέρσι, στο εξωτερικό.

Φυσικά, δεν αρκεί αυτό. Προσκεκλημένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας σε ειδική εκδήλωση, μάθαμε πως έχει ήδη καθοριστεί το επίσημο δίκτυο ντίλερ και συνεργείων πανελλαδικά (δείτε το εδώ), ενώ προγραμματίζεται και εκμοντερνισμός της εταιρικής ταυτότητας στις εκθέσεις, που σε συνδυασμό με προσθήκη νέων τεχνολογιών για την ενημέρωση σχετικά με τα μοντέλα και τη διαμόρφωση εκδόσεων και εξοπλισμού (car configurator), θα αναβαθμίσουν την εμπειρία του υποψήφιου αγοραστή μέσα στα καταστήματα.

Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, είναι να ξαναγίνει η μάρκα επιθυμητή. Να μιλήσει στο συναίσθημα του υποψήφιου αγοραστή και όχι μόνο στη λογική του, με τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα της εξαιρετικής σχέσης τιμής/αξίας και της απαράμιλλης ευρυχωρίας και πρακτικότητας που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τα Skoda. Το σίγουρο είναι πως τους επόμενους μήνες θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ενδιαφέροντα από τη Skoda, ανάμεσά τους το λανσάρισμα του Superb τον Οκτώβριο, τα ανανεωμένα Octavia, Citigo και Rapid το 2017, αλλά το ολοκαίνουργιο Kodiaq την ίδια χρονιά. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν.