Έχει παραγίνει το κακό με τα Pokemon…

Δεν μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα, τώρα πρέπει να προσέχουμε και αυτούς που παίζουν Pokemon GO και οδηγούν ταυτόχρονα

  • -
  • -

Πρωινό Τρίτης και κατά τη διαδρομή μου προς το γραφείο σταμάτησα σε κόκκινο φανάρι. Δίπλα μου σταμάτησε ένας νεαρός σε ηλικία, κρατώντας το smartphone του στο ύψος του τιμονιού. Δεν αντιστάθηκα και αδιάκριτα κοίταξα την αναμμένη οθόνη του κινητού του. Ναι! Έπαιζε το γνωστό Pokemon GO.

Αυτό το παιχνίδι έχει γίνει παγκόσμιο trend και όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον είναι έντονο και στη χώρα μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Pokemon GO κατάφερε αυτούς τους λίγους μήνες στην αγορά να ξεπεράσει σε χρόνο χρήσης όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, ακόμα και το facebook! Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλές φορές έχει φτάσει και σε υπερβολές: βλέπε ατυχήματα, μποτιλιαρίσματα λόγω ενός σπάνιου pokemon κ.ά. Δεν λέω να σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι με τα φανταστικά ζωάκια (αν δεν το καταλάβατε χρησιμοποίησα πρώτο πρόσωπο πληθυντικού), αλλά ΌΧΙ και όταν οδηγούμε!

ΟΚ, μπορεί κάποιος να αναρωτιέται, μέχρι τώρα το κυκλοφοριακό στη χώρα μας κυλούσε απροβλημάτιστα και ξαφνικά γίνονται ατυχήματα που οφείλονται στη χρήση της εφαρμογής; Μάλλον όχι! Η κατάσταση στους δρόμους ήταν άσχημη και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί των ψυχών που χάνονται στο οδόστρωμα κάθε μέρα, λόγω σημαντικών παραβάσεων ή ακατάλληλων υποδομών. Ας μάθουμε όμως πρώτα να προσέχουμε τους βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ας αφήσουμε τα παιχνίδια για όταν πρέπει.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως οι μετοχές της Nintendo βρισκόντουσαν στην προ Pokemon GO εποχή σε επικίνδυνο σημείο, αλλά μετά το λανσάρισμα της εφαρμογής εκτοξεύτηκαν με αποτέλεσμα οι Ιάπωνες να τρίβουν τα χεράκια τους, απολαμβάνοντας τεράστια κέρδη. Σύμφωνα με την εταιρεία, πληρώνουν εκατομμύρια για τη συντήρηση των server τους αλλά τι κάνουν γι' αυτούς που οδηγούν και παίζουν ταυτόχρονα, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, καθώς και των γύρων τους; Τους ενημερώνουν απλώς με ένα «ψωρομήνυμα»… πως δεν πρέπει να παίζουν το παιχνίδι όταν οδηγούν.



Κλείνοντας, να πω πως το κείμενο αυτό έχει στόχο να προβληματίσει τους εθισμένους, αλλά νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω και τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν στον δρόμο, είτε πεζοί, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή, να προσέχουν ακόμα περισσότερο από πριν, γιατί η κατάσταση έχει… ξεφύγει και το κακό με το Pokemon GO έχει παραγίνει -και- στη χώρα μας. Όσο για αυτούς που παίζουν και οδηγούν, στην περίπτωση που συμβεί κάτι… το σίγουρο είναι ότι θα ξεφωνήσουν: «Γ*** τα Pokermon» (sic).