Μεταχειρισμένο Nissan Micra (2002-2010)

Μοντέρνο και αξιόπιστο

  • -
  • -
Tι να προσέξω

Εκτός από μερικά εταιρικά Micra που έχουν υποστεί «βάρβαρη» χρήση τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα, χωρίς μεγάλες μηχανικές βλάβες. Προσέξτε το αμάξωμα να είναι σε καλή κατάσταση, ενώ τα «θολά» εμπρός φώτα επισκευάζονται με μικρό κόστος. Η έκδοση βενζίνης των 1,2 λίτρων είναι επαρκής σε γκάζι, οπότε δύσκολα θα χρειαστεί να καταφύγετε σε κάποιο 1400άρη. Ελέγξτε αν λειτουργεί το A/C καμιά φορά το ψυγείο του παρουσιάζει διαρροές.

γλυκά
  • Επιδόσεις
  • Ευκολία οδήγησης
  • Κατανάλωση
  • Αξιοπιστία
ξινά
  • Θόρυβος κινητήρα
  • Άνεση ανάρτησης σε εγκάρσιες ανωμαλίες

Ψάξε για μεταχειρισμένο Nissan Micra στο gocar.gr


Το ιδιαίτερο αισθητικά Nissan Micra K12 τρίτης γενιάς εμφανίστηκε από τα τέλη του 2002 σαν ο διάδοχος του εξαιρετικά επιτυχημένου Micra δεύτερης γενιάς. Αισθητικά η εμφάνιση αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και σήμερα. Η τοξωτή οροφή χαρίζει ένα ιδιαίτερο σχήμα, ενώ τα εμπρός φώτα που είναι τοποθετημένα μπροστά στο καπό, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου. Σωστό στο δρόμο, με δυνατούς κινητήρες και σύγχρονη ιαπωνική αισθητική στο εσωτερικό, το Micra έλυσε τα χέρια πολλών οδηγών της πόλης, με την ευκολοδήγητη παρουσία του και την αξιοπιστία του.

Η αξιοπιστία του συγκεκριμένου Micra είναι πολύ καλή και σπάνια παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Λιγοστές δυσλειτουργίες με τα ηλεκτρικά (π.χ διακόπτης εκκίνησης), δεν θα ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα τον οδηγό. Το κιβώτιο ίσως παρουσιάσει κάποιους ενοχλητικούς θορύβους, σπάνια όμως μπορεί να είναι κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Αξιόπιστα τα 16βάλβιδα μοτέρ προσφέρουν δύναμη και αποδεκτή κατανάλωση καυσίμου. Κυρίως στα πριν το facelift μοντέλα τα εμπρός φώτα θαμπώνουν από τον ήλιο, αλλά μπορούν με μικρό κόστος να επισκευαστούν.

 

Kινητήρες – εκδόσεις

Με δυνατά 16βάλβδιδα μοτέρ προσγειώθηκε το 2002 το Nissan Micra στην χώρα μας. Βασικός παίκτης ο κινητήρας των 1,2 λίτρων με 80 ίππους προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις κινώντας αξιοπρεπώς το Micra, βοηθούμενο και από το κοντό κιβώτιο. Η μεγαλύτερη έκδοση με τους 88 ίππους από 1,4 λίτρα, δείχνει περιττή πολυτέλεια, αλλά στο φορτωμένο ταξίδι θα δείξει την υπεροχή της. Υπήρξε και χιλιάρη με 65 ίππους, που δεν ήρθε στη χώρα μας. Εκτός από τα χειροκίνητα 5άρια, υπήρξαν και εκδόσεις με κλασσικό αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής και κινητήρα 1.4 λίτρων. Η σπορ έκδοση SR με κινητήρα 1,6 λίτρων παρουσιάστηκε το 2005, αποτελεί την πιο επιθετική προσέγγιση του Micra και αποτελεί ένα αξιόπιστο και εύχρηστο μικρό GTI. Στο εξωτερικό υπήρξαν και εκδόσεις diesel dCi 1,5 λίτρων (Renault) με 65 ίππους, χωρίς να συγκεντρώνουν ιδιαίτερα καλές κριτικές.

  • 4κύλινδρος,  ατμοσφαιρικός, 1.2 λίτρων,  65 PS (από 2007)
  • 4κύλινδρος,  ατμοσφαιρικός, 1.2 λίτρων,  80 PS
  • 4κύλινδρος,  ατμοσφαιρικός  1.4 λίτρων, 88 PS
  • 4κύλινδρος , ατμοσφαιρικός  1.6 λίτρων,  110 PS
  • 4κύλινδρος, turbodiesel, 1.5 λίτρων, dCi, 65 PS

 

Εκτός από 3θυρο και 5θυρο, παραρίχθηκε και σε cabrio έκδοση C+C από το 2005 με μεταλλική οροφή ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μέσα σε 22’’.

  • 3θυρο
  • 5θυρο
  • 3θυρο 160SR
  • Cabrio C+C

 
Ψάξε για μεταχειρισμένο 
Nissan Micra στο gocar.gr


Η καμπίνα

Με πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα, καλά υλικά και μοντέρνα σχεδίαση η καμπίνα του Micra αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον διαμονής. Ο πίνακας οργανών είναι λιτός και ευανάγνωστος και η εργονομία σωστή. Τα εσωτερικά με ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες είναι εξαιρετικά φωτεινά, ενώ οι πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού αναβαθμίζουν την εικόνα εκ των έσω. Η θέση οδήγησης είναι καλή, με τους χώρους να κυμαίνονται στο μέσο όρο της κατηγορίας. Κυρίως θα προβληματιστούν με το διαθέσιμο ύψος για τα κεφάλια τους, οι πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι εκμεταλλεύσιμο και έχει χωρητικότητα 237 lt. Η έκδοση C+C παρά τη 2+2 διάταξη, εξυπηρετεί πρακτικά μόνο δύο άτομα.

 

Στο δρόμο

Ευκολοδήγητο, ασφαλές και προβλέψιμο το Micra, αποδεικνύεται ιδανικό για την καθημερινότητα. Η άνεση χωρίς να είναι κορυφαία ικανοποιεί. Ο αστικός χαρακτήρας είναι το δυνατό χαρτί του Micra, με καλή ορατότητα και ελαφρύ τιμόνι, ενώ χάρη στα «ψυχωμένα» μοτέρ βενζίνης το ταξίδι δεν το προβληματίζει. Στα θετικά συγκαταλέγονται και τα καλά φρένα. Η έκδοση 160SR διαθέτει πιο σπορ ταμπεραμέντο, βασιζόμενη στα θετικά στοιχεία του πλαισίου και της πιο σφικτής ανάρτησης.




Ψάξε για μεταχειρισμένο Nissan Micra στο gocar.gr

συμπέρασμα

Σύγχρονο εργαλείο για την καθημερινότητα, με σημαία του την ιαπωνική αξιοπιστία. Πρακτικό, διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση και σβέλτο περπάτημα στο δρόμο. Μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων αυτοκινήτων στα μεταχειρισμένα. Ιδανικό το 1.2 βενζίνης με τους 80 ίππους.

VIDEOS

Nissan Micra 2008