Video – Δοκιμή: Volkswagen Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG

Η Volkswagen έχει μια «γεμάτη» γκάμα από B-SUV και εμείς δοκιμάζουμε την πιο στιλάτη εκδοχή, με coupe οροφή και νεανικές γραμμές.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή στην αγορά, η Volkswagen έχει μια από τις πιο πλήρεις γκάμες σε προτάσεις SUV. Ειδικότερα για τα B-SUV πόλης, όμως, η γερμανική φίρμα φρόντισε όχι απλά να έχει ισχυρή παρουσία, αλλά να δημιουργήσει… κλίμα κυριαρχίας, ρίχνοντας «στη μάχη» τρία διαφορετικά μοντέλα! Η νεότερη προσθήκη είναι το Taigo, ένα μικρό SUV με coupe οροφή για όσους ζητούν κάτι πιο στιλάτο και νεανικό.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group και χρησιμοποιεί ανταγωνιστικά κινητήρια σύνολα, όλα turbo, με απόδοση από 95 έως 150 ίππους. Εμείς οδηγήσαμε τη «μεσαία» έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI και τους 110 ίππους. Με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, το σύνολο αποδεικνύεται απόλυτα ταιριαστό με το Volkswagen Taigo, προσφέροντας αξιοπρεπείς επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Στη video – δοκιμή μας «αποδράσαμε» από την Αθήνα και κατευθυνθήκαμε προς την Πελοπόννησο, θέλοντας να ανακαλύψουμε την εκδρομική διάθεση του B-SUV. Με πολύ καλούς χώρους για τέσσερις επιβάτες και κορυφαίο για την κατηγορία πορτμπαγκάζ (440 λίτρα) δεν δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε κάθε επιθυμία του οδηγού. Τα καταφέρνει πολύ καλά εντός πόλης, αλλά και εκτός αυτής, ισορροπώντας το στυλ με την πρακτικότητα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Volkswagen T-Roc Cabriolet

Κερασάκι στην τούρτα ο υπερπλήρης εξοπλισμός. Στην έκδοση Style που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν έλειπε πραγματικά τίποτα! Φωτιστικά σώματα IQ.LIGHT με τεχνολογία LED Matrix που προσαρμόζουν αυτόματα τη δέσμη τους, Adaptive Cruise Control με Travel Assist, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη αφής 9,2 ιντσών με υποστήριξη ασύρματου Apple CarPlay και πολλά άλλα στοιχεία, κάνουν τη συμβίωση μαζί του ακόμη πιο διασκεδαστική, ασφαλή και εύκολη. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την αναλυτική γραπτή δοκιμή.