H Hyundai επιταχύνει τις διαδικασίες προς την αυτόνομη οδήγηση

Κοινοπραξία με την Aptiv, με κοινή επένδυση 4 δισ. δολαρίων

  • -
  • -

Συνεργασία που έχει ως στόχο την προώθηση της αυτόνομης οδήγησης, ανακοίνωσαν η Hyundai και η εταιρεία τεχνολογίας Aptiv. Η κοινοπραξία προωθεί την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης για την εμπορευματοποίηση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5. Παράλληλα, το 2022 μια αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης θα είναι διαθέσιμη σε εταιρείες robotaxi,  εταιρικούς στόλους και κατασκευαστές αυτοκινήτων .

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τον όμιλο της Hyundai Motor και το κοινό όραμα της Aptiv για να καταστήσει την κινητικότητα πιο ασφαλή, φιλική προς το περιβάλλον, συνδεδεμένη και προσιτή. Η επένδυση της Hyundai και της Aptiv ανέρχεται συνολικά σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέχοντας από 50% της κοινοπραξίας αντίστοιχα.

Η Aptiv θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, τα πνευματικά δικαιώματα και θα διαθέσει περίπου 700 εργαζόμενους εστιάζοντας στην ανάπτυξη λύσεων αυτόνομης οδήγησης. Το Hyundai Motor Group θα διαθέσει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηχανολογικό εξοπλισμό, υπηρεσίες R & D και πνευματικά δικαιώματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...