Η «Apple» θα… ξεκλειδώνει τα αυτοκίνητά μας

Η είσοδός μας στο αυτοκίνητο ίσως στο μέλλον να γίνεται με το… πρόσωπό μας

  • -
  • -

Η Apple, αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός, είχε παρουσιάσει το 2017 για πρώτη φορά το Face ID στο iPhone X, το οποίο ξεκλειδώνει τη συσκευή σαρώνοντας τα χαρακτηριστικά του χρήστη. Βάσει αυτής της τεχνολογίας, η «μηλοεταιρεία» υπέβαλε αίτηση την ίδια χρονιά στο γραφείο ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ με τίτλο «Σύστημα και Μέθοδος Εξουσιοδότησης Οχήματος».

Η αίτηση αυτή περιγράφει δύο τρόπους, με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα αναγνώρισης του προσώπου για την είσοδό του στο όχημα. Ο πρώτος είναι να σταθεί απλά δίπλα στο αυτοκίνητό, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι ειδικοί αισθητήρες και ο δεύτερος να γίνεται ταυτοποίηση του χρήστη μέσω της εφαρμογής που βρίσκεται εγκατεστημένη στο iPhone (X και μεταγενέστερα μοντέλα).

Εκτός όμως από τη διαδικασία ξεκλειδώματος του οχήματος, το όχημα «θυμάται» τον χρήστη και ρυθμίζει αυτόματα όλες τις λειτουργίες σύμφωνα με το πώς τα είχε… αφήσει! Για παράδειγμα, ρυθμίζονται αυτόνομα η ένταση και το είδος της μουσικής, η θέση του καθίσματος, οι εξωτερικοί καθρέφτες, η θερμοκρασία του κλιματιστικού κλπ.

Παραμένει να δούμε αν τελικά προχωρήσει αυτή η τεχνολογία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Apple δεν προχώρησε την κατασκευή του αυτόνομου αυτοκινήτου που είχε προγραμματίσει, απομακρύνοντας παράλληλα πάνω από 200 άτομα από το πρότζεκτ Titan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...