Δοκιμή αυτόματου φρεναρίσματος από ADAC

Πρωτιά στη Volvo για S60-V60

  • -
  • -

Το σύστημα "Αυτόματου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης" των Volvo S60 & V60 κέρδισε την 1η θέση στο μεγάλο συγκριτικό τεστ της ADAC στη Γερμανία. Το σύστημα της Volvo το βαθμολογήθηκε ως "Πολύ Καλό" καθώς μείωσε αποτελεσματικά την ταχύτητας του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα έφερε έγκαιρα σε εγρήγορση τον οδηγό με διάφορα προειδοποιητικά μηνύματα.

Στην δοκιμή συμμετείχαν η Volvo με το V60, το Audi A7, η Mercedes-Benz CLS, η BMW 530, το VW Passat και τέλος το Infiniti M37. Το Volvo V60 ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που βαθμολογήθηκε ως "Πολύ Καλό" και ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής της συγκριτικής δοκιμής.

Οι κυκλοφοριακές συνθήκες που προσομοιώθηκαν κατά τη δοκιμή περιλάμβαναν:

  • πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση σε διάφορες ταχύτητες
  • πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση και το οποίο φρενάρει, σε διάφορες ταχύτητες
  • πιθανή σύγκρουση με σταματημένο προπορευόμενο όχημα, σε διάφορες ταχύτητες

Το σύστημα City Safety της Volvo διέθετε επικουρικά και το σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Αυτόματη Πέδηση και Ανίχνευση Πεζών (Collision Warning with Full Auto-Brake and Pedestrian Detection), που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Οι δοκιμαστές της ADAC αφού σύγκριναν κι αξιολόγησαν όλα τα συστήματα των αυτοκινήτων που μετείχαν στο συγκριτικό απεφάνθησαν ότι το σύστημα της Volvo απέδωσε τα αναμενόμενα σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...