Επιστροφή της Lancia στους αγώνες Ράλλυ!

Το έγκυρο ιταλικό περιοδικό Autosprint, αναφέρει σε δημοσίευμα του πως η απόφαση έχει παρθεί! Η Lancia επιστρέφει στις ειδικές διαδρομές

  • -
  • -

Ακούγεται σαν παραμύθι, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα στη γειτονική Ιταλία, η Lancia έχει το πράσινο φως για να επιστρέψει στους αγώνες Ράλλυ. Το έγκυρο ιταλικό περιοδικό Autosprint αναφέρει ότι η θρυλική ιταλική φόρμα θα επανεμφανιστεί στις ειδικές διαδρομές το 2025 με τη νέα Lancia Ypsilon. Το διοικητικό συμβούλιο της Stellantis έδωσε έγκριση και η ιταλική φίρμα θα βρεθεί και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, συμμετέχοντας  στην κατηγορία Rally2 (πρώην R5). Η αγωνιστική ομάδα θα στηθεί από την αρχή και ουσιαστικά η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει με μηχανικά μέρη που έχουν ήδη δοκιμαστεί Citroen C3 Rally2.

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η εξέλιξη της Ypsilon Rally2 θα ξεκινήσει το 2024 με στόχο να εμφανιστεί στις ειδικές διαδρομές το 2025. Μάλιστα, με δεδομένο το γεγονός ότι στο τέλος του 2026 κλείνει ο κύκλος ζωής της κορυφαίας κατηγορίας του WRC (Rally1) και αναμένονται νέες τεχνικές προδιαγραφές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι πιθανό η Lanciaνα πραγματοποιήσει το 2027 τη μετάβαση στην μεγαλύτερη κατηγορία. Σίγουρα, κάτι τέτοιο θα είναι πιθανό μόνο στην περίπτωση που η FIA αποφασίσει τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 να αποτελέσουν τη βάση των αυτοκινήτων της μεγάλης κατηγορίας από το 2026 και έπειτα… Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με αγωνία να εξακριβώσουμε αν οι πληροφορίες από τη γειτονική Ιταλία είναι έγκυρες. Αν ισχύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα από τα σημαντικότερα νέα των τελευταίων ετών στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...