Συνεχίζει η Hyundai στο WRC!

H Hyundai άναψε το πράσινο φως και θα συνεχίσει το πρόγραμμα του WRC με το νέο i20 τα επόμενα χρόνια

  • -
  • -

Αγωνία τέλος για τους φίλους του WRC. Ο Andrea Adamo και η Hyundai Motorsport πήραν το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας και θα εμπλακούν τα επόμενα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Θυμίζουμε πως από τη νέα χρονιά τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας θα είναι σύμφωνα με νέους τεχνικούς κανονισμούς κάνοντας χρήση υβριδικής τεχνολογίας. Τoyota και Ford είχαν ήδη δεσμευτεί πως θα ακολουθήσουν το Πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη Hyundai που δεν είχε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της. Όμως, σήμερα το πρόγραμμα του WRC πήρε επίσημα το πράσινο φως και η ομάδα του επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, μπορεί να ξεκινήσει την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας, το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC θα βασίζεται στο αμάξωμα της νεότερης γενιάς του i20.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Hyundai ήταν ένας από τους Κατασκευαστές που πίεσε για την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών επιθυμώντας τη χρήση κάποιου είδους υβριδικής τεχνολογίας. Αναμφίβολα, αυτή είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για τους φίλους του WRC, αφού ήδη τρεις Κατασκευαστές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία πως ακόμα μία αυτοκινητοβιομηχανία (από Ιαπωνία μεριά) έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να εμπλακεί στο θεσμό.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως η καθυστέρηση της επιβεβαίωσης του προγράμματος από πλευράς Hyundai έχει σαν αποτέλεσμα η κορεάτικη ομάδα να έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου. Την ώρα που η M-Sport έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές με πρωτότυπο στα βουνά της Μ. Βρετανίας και η Toyota αναμένεται να το κάνει στο άμεσο διάστημα, στη Hyundai έχουν περιοριστεί στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου και την εξέλιξη του κινητήρα σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...