Τα χρυσά χρόνια της Citroen (video)

Το WRC αποχαιρετά την Citroen των 8 τίτλων με ένα βίντεο από τα χρυσά χρόνια της γαλλικής εταιρίας στο θεσμό

  • -
  • -

Η αποχώρηση της Citroen σόκαρε τον κόσμο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το γαλλικό εργοστάσιο συμμετείχε σχεδόν ανελλιπώς στο WRC από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η παρουσία τους ήταν καταλυτική στο θεσμό και δεν είναι τυχαίο ότι κυριάρχησε την τελευταία εικοσαετία κατακτώντας οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών με τις Xsara, C4 και DS3 WRC, ενώ δια χειρός Sebastien Loeb πανηγύρισε 9 τίτλους Οδηγών. Μπορεί η Lancia να έχει ακόμα στην κατοχή της το ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους (10), αλλά η Citroen είναι στην κορυφή της λίστας με το μεγαλύτερο αριθμό νικών. Το γαλλικό εργοστάσια μετράει 102 νίκες στο WRC, με τις 79 από αυτές να έχει σημειώσει φυσικά ο Sebastien Loeb…

Αν σαν αρέσουν οι αριθμοί, σημειώστε ότι οι 102 νίκες ήρθαν σε 235 αγώνες, ενώ συνολικά τα αυτοκίνητα της Citroen έχουν ανέβει 257 φορές στο πόντιουμ. Την ίδια ώρα, οι οδηγοί της γαλλικής ομάδας έχουν σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε 1.567 ειδικές διαδρομές! Μάλιστα, η Citroen έχει το ρεκόρ συνεχόμενων τερματισμών στο βάθρο, όταν τα γαλλικά αυτοκίνητα κατάφεραν να τερματίσουν ανελλιπώς στο πόντιουμ από το Ράλλυ Μεξικό του 2008 έως και το Ράλλυ Μ.Βρετανίας του 2010. Παράλληλα, 10 φορές έχουν σημειώσει το 1-2 σε αγώνες του θεσμού, όντας οι περισσότερες από κάθε άλλον. Τέλος, το μοντέλο με τις περισσότερες νίκες είναι η C4 WRC, την οποία είδαμε συνολικά 36 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η αποχώρηση της Citroen αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το WRC, αφού πρόκειται για έναν από τους πλέον ιστορικούς Κατασκευαστές στο θεσμό με μακρά παράδοση. Και μέσα από το παραπάνω video ο θεσμός αποχαιρετά τους Γάλλους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...