Επίσημο: Η Renault επιστρέφει στην F1 με δική της ομάδα

Πήραν επιτέλους την απόφαση οι Γάλλοι

  • -
  • -

Αυτή η ιστορία είχε τραβήξει πάρα πολύ. Αρχικά περιμέναμε τα νέα τον Σεπτέμβριο, αλλά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης για να το ακούσουμε επίσημα. H Renault αποφάσισε να επιστρέψει στην F1 με την δική της ομάδα, συγκεκριμένα αγοράζοντας την Lotus. Εσείς δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε τόσο πολύ για να βάλετε Cosmote VDSL, καθώς είναι μια κίνηση μονόδρομος για όποιον αναζητά κορυφαίες ταχύτητες.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι διαδικασίες προχωράνε ώστε το θέμα να κλείσει τυπικά το συντομότερο, ενώ το Autosport αναφέρει ότι η εξαγορά είναι της τάξεως των 100 εκ. ευρώ. Θα χρειαστεί να μεταφερθούν και οι μετοχές από την Genii Capital προς την Renault, μια διαδικασία που θα πάρει σχεδόν 10 μέρες, ενώ όλα δείχνουν ότι η Γαλλική εταιρία δεσμεύτηκε να μείνει στην F1 για τα επόμενα 9 χρόνια.

 

Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται και όπως είναι λογικό έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία για την πρόσληψη μηχανικών για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν. Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, η Renault ήταν πολύ δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην επιτυχία που είχε στην κατάκτηση 4 τίτλων με την Red Bull Racing.

 
Όπως και να έχει, πλέον το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα θα επιστρέψει στις πίστες …

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...