EV6: Το νέο ηλεκτρικό, της νέας KIA!

Τη φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού του αμιγώς ηλεκτρικού EV6 μας αποκαλύπτει η KIA

  • -
  • -

Με την επίσημη παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού EV6, η ΚΙΑ μας αποκαλύπτει τη νέα φιλοσοφία στη σχεδίαση που τη διακατέχει. Το EV6 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που έχει κατασκευαστεί επάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η σχεδίαση του αμαξώματος έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της KIA, που ονομάζεται «Τα αντίθετα ενωμένα», και ουσιαστικά μεταφράζεται ως ένωση στοιχείων της φύσης με τον άνθρωπο. Το EV6 είναι το πρώτο μοντέλο που έχει επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη σχεδιαστική τάση, συνδυάζοντας στοιχεία εμπνευσμένα από crossover.

Η νέα φιλοσοφία της KIA, λοιπόν, έχει πέντε βασικούς πυλώνες. «Τολμηρό για τη φύση», «Χαρά με λόγο», «Δύναμη για εξέλιξη», «Τεχνολογία για ζωή» και «Ένταση για ηρεμία». Το EV6 αποτελεί δυναμικό παράδειγμα του πυλώνα που αναφέρεται στη «Δύναμη για εξέλιξη». Το εμπρός μέρος αποτελεί εξέλιξη της γνωστής τάσης «Tiger Nose» και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Digital Tiger Face, μαρτυρώντας φυσικά τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου. Ο εμπρός προφυλακτήρας ενισχύει το φουτουριστικό του στιλ, ενώ οι πλαϊνές γραμμές του αμαξώματος ενισχύουν τον crossover χαρακτήρα του. Τα πίσω παράθυρα τονίζουν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα του προσφέρουν εξαιρετική αεροδυναμική. Αξίζει να σημειώσουμε, πως για τη σχεδίαση του EV6 συνεργάστηκαν και τα τρία σχεδιαστικά κέντρα της Hyundai σε Κορέα, Γερμανία και Καλιφόρνια!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΚΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2026

Περνώντας στο εσωτερικό, το στοιχείο που το διακρίνει είναι ο μοντέρνος διάκοσμος, αλλά και το υψηλό επίπεδο άνεσης και ευρυχωρίας. Ένα από τα highlight του ΕV6 είναι η κυρτή οθόνη αφής στο εσωτερικό, που σε συνδυασμό με τη minimal αισθητική ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση του αυξημένου χώρου στο εσωτερικό.



Παράλληλα, όπως έχουμε παρατηρήσει αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα, οι φυσικοί διακόπτες είναι όλο και λιγότεροι, έχοντας αντικατασταθεί από αντίστοιχους αφής. Τέλος, τα καθίσματα είναι εξαιρετικά λεπτά, ελαφριά και σίγουρα μοντέρνα, ενώ για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά από ανακύκλωση.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα κίνησης του KIA EV6 θα μάθουμε μέσα στον Μάρτιο, όταν πραγματοποιηθεί το full λανσάρισμα του ηλεκτρικού μοντέλου. Αναμένεται βέβαια να δούμε αρκετές ομοιότητες με το Hyundai Ioniq 5 που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα.

ΚΙΑ e-SOUL & KIA e-NIRO: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΚΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...