Θέλεις 50 ίππους παραπάνω στο Cupra Ateca των 300PS;

H ABT μπορεί να στους δώσει…

  • -
  • -

Ο γνωστός βελτιωτής ABT είναι ένας από τους πιο ικανούς του χώρου και όταν αφορά μοντέλα του ομίλου Volkswagen είναι δύσκολο να μην καταλήξεις στον γερμανικό οίκο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της ABT μπήκε το νέο Cupra Ateca (το οποίο οδηγήσαμε στη Βερκελώνη), η οποία θεωρεί ότι οι 300 ίπποι είναι λίγοι για ένα compact SUV. Έτσι, αναβάθμισε τον 2λιτρο TSI κινητήρα και πλέον αποδίδει 350 ίππους, χαρίζοντας 440 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 5.200 rpm.

Οι παραπάνω τιμές έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στον δρόμο, μιας και το βελτιωμένο Ateca μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 5 sec (0,2 πιο γρήγορα από την απλή έκδοση), ενώ η τελική ταχύτητα αυξήθηκε, φτάνοντας πλέον στα 255 km/h.

Παράλληλα, η ABT προσφέρει στο πακέτο αναβάθμισης και χαμηλότερα ελατήρια, καθώς και 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε μαύρη απόχρωση. Όποιος επιθυμεί να δει και από κοντά το βελτιωμένο μοντέλο, θα βρίσκεται από την 1 έως και τις 9 Δεκεμβρίου στο Essen Motor Show, ωστόσο δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό, μιας και δεν υπάρχει καμία διαφορά εξωτερικά και εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...