Η Skoda Fabia ανανεώθηκε

Με μικρές στιλιστικές αλλαγές

  • -
  • -

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Skoda μάς είχε δώσει μια πρώτη γεύση του πώς θα είναι το ανανεωμένο Fabia μέσω ενός σκίτσου. Έφτασε όμως η στιγμή που το supermini της τσέχικης εταιρείας φόρεσε… τα καλά του και έκανε την επίσημη εμφάνιση του στο διαδίκτυο.

H ανανεωμένη Skoda Fabia θα βρίσκεται στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο. Εκεί θα δούμε και από κοντά τις μικρές αλλά ουσιαστικές στιλιστικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Εμφανισιακά δεν έχασε καθόλου από τον χαρακτήρα της φίρμας, με τη διαφορά ότι τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει λίγο σχήμα (χωρίς όμως να χάσουν τα LED φώτα ημέρας). Επίσης, οι προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ για ακόμα μια φορά θα διατίθεται ως 5θυρο και ως station wagon (combi).

ΔΕΣ ΕΔΩ τη δοκιμή της Skoda Fabia 1.4 TDI 90PS

Απών από τη μηχανολογική γκάμα δηλώνει ο πετρελαιοκινητήρας, που μέχρι σήμερα υπήρχε στο supermini της εταιρείας. Πλέον, η Skoda Fabia προσφέρεται με έναν 3κύλινδρο 1.0 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει τέσσερις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Οι πρώτες δύο εκδόσεις, 60 και 75 PS έρχονται "ατμοσφαιρικά", ενώ οι υπόλοιπες, 95 και 110, συνδυάζονται με τουρμπίνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία του συγκεκριμένου κινητήρα έχει προχωρήσει τόσο, που η νέα Fabia δεν χρειάζεται diesel κινητήρα πια για να φτάσει την μικρή κατανάλωση καυσίμου.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Στο εσωτερικό υπάρχουν μικρές πινελιές ανανέωσης, όπως συναντάμε στον πίνακα οργάνων. Η νέα Fabia προσφέρεται με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες όσον αφορά την ψυχαγωγία και την ασφάλεια. Διατίθενται –μεταξύ άλλων- το σύστημα προειδοποίησης εμποδίου στη νεκρή γωνία, τα αυτόματα μεγάλα φώτα, ενώ το infotainment με την οθόνη των 6,5 ιντσών αναβαθμίζει την συνδεσιμότητα με τον χρήστη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...