Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz G-Class (vid)

Το σκληροτράχηλο off road εκσυγχρονίστηκε χωρίς να χάσει το χαρακτήρα του

  • -
  • -

Από το 1979 έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 300.000 G-Class, χαρίζοντας στους ιδιοκτήτες τους μοναδικές δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος. Σε αυτά τα σχεδόν 40 χρόνια το αυθεντικό τετρακίνητο της Mercedes-Benz δεν έχει αλλάξει πολύ αισθητικά και το ίδιο συμβαίνει και με τη νέα γενιά του. Η πρεμιέρα της έγινε στην έκθεση του Ντιτρόιτ και το λανσάρισμα θα αρχίσει τον Ιούνιο από τη Γερμανία, όπου η βασική τιμή ορίστηκε στα 107.000 ευρώ.

Μπορεί η νέα G-Class να διατηρεί τo χαρακτηριστικό της σουλούπι, όμως κάτω από το… δέρμα της όλα έχουν αλλάξει. Από την εικόνα της καμπίνας των επιβατών (στο ταμπλό κυριαρχούν οι δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών), έως τους κινητήρες, την ανάρτηση και τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα μεγάλωσε σε διαστάσεις, με 53 mm μακρύτερο και 121 mm φαρδύτερο αμάξωμα, ενώ η χρήση ελαφρύτερων υλικών μείωσε το συνολική της βάρος κατά 170 kg.

Το νέο μοντέλο παραμένει μία αυθεντική G, χάρη στο πλαίσιο τύπου σκάλας, τα τρία μπλοκέ διαφορικά και το κιβώτιο με κοντές σχέσεις. Στη σχεδίαση της ανάρτησης (διπλά ψαλίδια μπροστά) συμμετείχαν μηχανικοί και από την Mercedes-AMG. Η νέα G-Class έχει απόσταση 24 cm από το έδαφος (+0,6 cm σε σχέση με την προηγούμενη), ενώ μπορεί να περάσει από σημεία με νερό ή λάσπη βάθους 70 cm (+10 cm). Οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης είναι 31 και 30 μοίρες, αντίστοιχα.

Η G500 εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 422 ίππους και 610 Nm ροπής, από τις 2.000 έως τις 4.750 rpm. Πρεμιέρα στη G-Class κάνει το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της γερμανικής μάρκας, με μετατροπέα ροπής. Το 9G-TRONIC υπόσχεται πιο ομαλές αλλαγές, λιγότερο θόρυβο και χαμηλότερη κατανάλωση (11,1 lt/100 km k – ρύποι CO2 263 g/km).

Ως σύγχρονη Mercedes-Benz, η νέα G-Class φέρει στον εξοπλισμό της το DYNAMIC SELECT που διαμορφώνει άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα, της ανάρτησης, της μετάδοσης και του συστήματος διεύθυνσης. Ο οδηγός χρειάζεται απλά να επιλέξει ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Comfort, Sport, Eco, Individual. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και το πρόγραμμα «G-Mode», για απαιτητικές καταστάσεις. Η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιηθεί κάποιο από τα τρία μπλοκέ διαφορικά ή επιλεγούν οι κοντές σχέσεις (η λειτουργία Low Range είναι εφικτή σε ταχύτητες έως 40 km/h).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...