Στάνταρ η υβριδική τεχνολογία στο νέο Audi A8

Η γερμανική λιμουζίνα θα αποκαλυφθεί στη Βαρκελώνη στις 11 Ιουλίου

  • -
  • -

Η νέα εποχή της αυτοκίνησης δεν επιβάλλει μόνο το λανσάρισμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων, αλλά και την υιοθέτηση τεχνολογιών που θα μειώσουν το αποτύπωμα στο περιβάλλον των συμβατικών εκδόσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Audi θα λανσάρει τη νέα γενιά του Α8 με στάνταρ ηλεκτρικό σύστημα 48V.

Η ναυαρχίδα της μάρκας από το Ingolstadt θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη. Εκεί θα δημοσιοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τους κινητήρες του, όμως η Audi γνωστοποίησε την παρουσία mild hybrid τεχνολογίας. Βάση αποτελεί ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και ταυτόχρονα περιορίζει την κατανάλωση.

Δύο είναι τα κύρια μέρη: η μίζα-εναλλάκτης (BAS) και η μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών. Το σύστημα βοηθάει τον κινητήρα να παίρνει μπροστά όταν είναι ζεστός και να επιταχύνει από στάση και εν κινήσει. Παράλληλα, το Α8 4ης γενιάς απενεργοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν το αυτοκίνητο ρολάρει σε ταχύτητες 55-160 km/h, για διάστημα έως 40 δλ, χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους. Όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το γκάζι, τότε το BAS θέτει σε λειτουργία ομαλά τον κινητήρα. Η Audi εκτιμά ότι η χρήση της τεχνολογίας mild hybrid περιορίζει την κατανάλωση έως 0,7 lt/100 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...