Αυτό είναι το νέο Nissan Micra (video)

Αποκαλύφθηκε στο Παρίσι το νέο Micra με εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία

  • -
  • -

Με πιο αιχμηρή σχεδίαση που αποτελείται από περισσότερες γραμμές και λιγότερες καμπύλες, το νέο Micra επαναπροσδιορίζει τη θέση στην κατηγορία των supermini. Στόχος είναι το αγοραστικό κοινό της Ευρώπης και αναμφίβολα σε αυτή την πέμπτη γενιά το μικρό της Nissan δείχνει πιο εστιασμένο.

Υιοθετεί νέα τεχνολογία με κινητήρες τούρμπο, πιο αποδοτικούς, που συνδυάζουν επιδόσεις και οικονομία. Ενισχυμένο είναι και το πλαίσιο, για καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ασφάλεια, σε συνεργασία με τα νέα συστήματα.

Όσον αφορά τη σχεδιαστική προσέγγιση, αυτή ακολουθεί τα βήματα του πρωτότυπου Sway που παρουσιάστηκε το 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Nissan αποτελεί πλέον η μάσκα σε σχήμα «V» την οποία υιοθετεί με τη σειρά του και το νέο Micra. Τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα boomerang δένουν αρμονικά με το σύνολο, ενώ νέο γνώρισμα είναι η κυματοειδής σχεδίαση του πλαϊνού μέρους που ανεβαίνει στο πίσω μέρος δημιουργώντας σε συνδυασμό με την οροφή την αίσθηση κουπέ μοντέλου.


Στο εσωτερικό η θέση οδήγησης είναι πιο χαμηλά τοποθετημένη προσφέροντας μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, ενώ διαθέτει και περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης σε συνδυασμό με το τιμόνι. Συνολικά το νέο Nissan Micra έχει ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά στην κατηγορία του, χάρη στο μεγαλύτερο πλάτος του και το πιο μακρύ μεταξόνιο.

Εστιασμένο στην ασφάλεια, το νέο Micra πέμπτης γενιάς έρχεται με σύστημα για ακούσια αλλαγή λωρίδας, φρενάρισμα κινδύνου με αναγνώριση πεζών και περιμετρική παρακολούθηση κινδύνων αλλά και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ενεργούς προβολείς και αναγνώριση «τυφλών» σημείων και προειδοποίηση του οδηγού.

Σε επίπεδο τεχνολογίας άνεσης προσφέρει πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας με φωνητικές εντολές Siri μέσω Apple CarPlay. Η οθόνη είναι έγχρωμη αφής επτά ιντσών και συνδυάζεται με σύστημα πλοήγησης. Το ησοσύστημα συνδυάζεται με έξι ηχεία της Bose τοποθετημένα στις πόρτες για μεσαίες και υψηλές συχνότητες, αλλά και στα προσκέφαλα των καθισμάτων για καλύτερο και πιο εστιασμένο ήχο.


Στο δρόμο το νέο Nissan Micra με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.29 εντυπωσιακό για μικρό hatchback καταφέρνει να είναι περισσότερο ήσυχο από τα συνηθισμένα. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά του, η Nissan έχει δουλέψει αρκετά την ανάρτηση και σε συνεργασία με τα Active Ride Control για άνεση και Active Trace Control για μείωση της υποστροφής υπόσχεται μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Στην αρχή το νέο Nissan Micra θα είναι διαθέσιμο με τον μικρό τούρμπο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 0,9 λίτρων και τον diesel των 1,5 λίτρων με απόδοση 90 ίππων και για τους δύο. Αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα του και ένα 1.000άρης βενζίνης 73 ίππων. Οι πωλήσεις το νέου Nissan Micra θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη του 2017.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...