Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

Η «ψηλή» Estate παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού

  • -
  • -

Ένα νέο μέλος παρουσίασε η Mercedes-Benz, τη νέα All-Terrain, η οποία θα προστεθεί στην οικογένεια της E-Class. Όπως είναι φυσικό, η γερμανική εταιρεία δεν έμεινε με… σταυρωμένα τα χέρια και λανσάρει τη νέα «ψηλή» έκδοση της Estate, ώστε να ανταγωνιστεί τα Audi A6 Allroad και Volvo V90 Cross Country. Εκτός από τις off-road πινελιές, βλέπε τα μαύρα τόξα στους θόλους και τα περιμετρικά προστατευτικά, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φτάνει τα 156 mm όταν η αερανάρτηση έχει ρυθμιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Η εταιρεία έχει τροποποιήσει το σύστημα τετρακίνησης για την έκδοση All-Terrain, ενώ οι 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου φέρουν ελαστικά με μεγάλο προφίλ, παρέχοντας στον οδηγό να μην νιώθει ιδιαίτερα αφήροτο άγχος όταν επιλέξει μία πιο κακοτράχαλη διαδρομή. Οι επιλογές οδήγησης (Dynamic Select) είναι πλέον 5, μιας και προστέθηκε η «All-Terrain», η οποία ρυθμίζει το ESP, τα ενεργά διαφορικά, το ASC και την ανάρτηση, ώστε να αντιμετωπίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του ιδιοκτήτη της.

H Mercedes-Benz E-Class All-Terrain θα προσφέρεται αποκλειστικά με ένα μηχανολογικό σύνολο και αυτό είναι ο 2λιτρος diesel με τους 194 ίππους και 400 Nm ροπής. Ο πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic και επιτρέπει στο οικογενειακό μοντέλο να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 8 sec. Η γερμανική φίρμα υπόσχεται κατανάλωση 5,1 lt/100 km και οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι 137 g/km. Τέλος, η έκδοση E 350 d θα έρθει μέσα στο 2017 με 6κύλινδρο μοτέρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...