Αποκάλυψη του νέου Audi A5 & S5 Coupe

Με πιο φρέσκια εμφάνιση και αναβαθμισμένο τεχνολογικά, καθώς και μηχανολογικά έρχεται το νέο δίπορτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας

  • -
  • -

Το νέο Audi A5 και S5 δεν κάνει την έκπληξη σε σχέση με τους προκατόχους του όσον αφορά την εξωτερική τους εικόνα, αλλά τόνισαν περισσότερo τα χαρακτηριστικά εκείνα που δίνουν έμφαση στη σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής εταιρείας. Οι μηχανικοί έκαναν εκτενή χρήση αλουμινίου με αποτέλεσμα να μειώσουν το συνολικό βάρος του μοντέλου κατά 60 κιλά. Παρόλο που το νέο coupe έρχεται κατά 4,6 περίπου cm πιο μακρύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και προσφέρει πιο άνετη καμπίνα, καθώς και περισσότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ (465 lt), ο αεροδυναμικός συντελεστής κρατήθηκε σε πολύ χαμηλό επίπεδο (0,25 dC).

Το Audi A5 διατίθεται με 5 διαφορετικούς κινητήρες στην Ευρώπη, 2 TFSI και 3 TDI. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί κατά 17% από την προηγούμενη γενιά με τις τιμές τους να ξεκινούν από τους 190 ίππους και φτάνουν τους 286, ενώ η κατανάλωσή τους έχει μειωθεί κατά 22%. Κάτω από το καπό του ισχυρού της… παρέας, S5, συναντάμε τον αναβαθμισμένο 3λιτρο TFSI V6 κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 354 ίππους. Υπάρχουν αρκετές επιλογές και στη μετάδοση του νέου Α5, μιας και η Audi προσφέρει στα 4κύλινδρα σύνολα το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και το αυτόματο  S tronic 7 σχέσεων. Ο 3λιτρος TDI των 218 ίππων και το S5 εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων tipotronic, ενώ μόνο το ισχυρό βενζινοκίνητο μοντέλο έρχεται με στανταρ το σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Το νέο A5 έρχεται με τη high-class πινελιά την οποία συναντάμε στον πίνακα οργάνων και η Audi ονομάζει Virtual Cockpit. Επίσης, εκτός από το κλασικό σύστημα ΜΜΙ της φίρμας και τη συνδεσιμότητα που διαθέτει, για πρώτη φορά βλέπουμε σε Audi την «απεριορίστων δεδομένων κάρτα SIM», η οποία επιτρέπει την συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο και την ελεύθερη χρήση εφαρμογών του infotainment. Η SIM λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη, ενώ δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση σε περίπτωση ενός ταξιδιού σε άλλη χώρα. Φυσικά δεν λείπουν τα συστήματα ασφάλειας, ενώ η εταιρεία υπόσχεται υψηλή πληροφόρηση από το νέο σύστημα διεύθυνσης του Α5 και S5.

Η παραγγελίες θα «ανοίξουν» τον Ιούλιο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το φθινόπωρο.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...