Mazda CX-3 το 2014

Μικρό SUV βασισμένο στο νέο Mazda 2

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού autoexpress.co.uk η Mazda σχεδιάζει να μπει στην κατηγορία των μικρών SUV. Το νέο μοντέλο θα πατά πάνω στο μελλοντικό νέο Mazda 2. Οι πληρορίες αναφέρουν ότι θα προστεθεί στην γκάμα της Mazda το 2014, που θα μπει στην γκάμα της ιαπωνική φίρμας δίπλα στα νέα μοντέλα 2, 3, ΜΧ-5 και ένα νέο μικρό μοντέλο πόλης, αντίστοιχο του VW up!

Η ονομασία του νέου μοντέλου θα είναι CX-3 και θα στέκεται απέναντι στα Ford Ecosport, Opel Mokka και Nissan Juke. Με βοήθημα το πακέτο τεχνολογίας SkyActiv, το CX-3 αναμένεται να είναι από τα πιο οικονομικά και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα. Ένας καινούργιος κινητήρας diesel 1,6 λίτρων με εκπομπές περί τα 95 gr/km CO2 θα εξοπλίζει την πιο οικολογική έκδοση. Επίσης υπάρχουν σενάρια για μια turbo έκδοση βενζίνης 1,3 λίτρων.

Το CX-3 αναμένεται να πατάει στα χνάρια του CX-5, μεταδίδοντας το σπορ D.N.A της Mazda και μεταφέροντας στοιχεία ακόμα και από το MX-5. Αρχικά σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της κατηγορίας, το CX-3 θα κυκλοφορήσει μόνον σε εκδόσεις με κίνηση αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Το CX-3 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2014, με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινά αργότερα μέσα στο ίδιο έτος. Η τιμή του υπολογίζεται περί τα 15.000€.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...