Ηλεκτρικό 500ράκι στο Los Angeles-UPDATE

Πρώτες φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής του Fiat 500e

  • -
  • -

Μικρές αλλά υπαρκτές και άμεσα αντιληπτές είναι οι διαφορές στην εμφάνιση του ηλεκτρικού 500e συγκριτικά με το απλό Fiat 500. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Fiat δείχνουν διαφορές στον εμπρός προφυλακτήρα και τις ζάντες. Στο εσωτερικό νέος είναι ο πίνακας οργάνων, ενώ ο λεβιές ταχυτήτων έχει δώσει τη θέση του σε από μια σειρά μπουτόν. Το τελευταίο δεν είναι άγνωστο στοιχείο στο 500ράκι, αφού το ίδιο ισχύει και στα Abarth με το ημιαυτόματο 6άρι κιβώτιο. Η διάταξη των διακοπτών στο 500e πάντως διαφέρει. Αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, το ηλεκτρικό 500ράκι αναμένεται να έχει ισχύ 100 ίππων και αυτονομία γύρω στα 150 km.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Chrysler έχει αναλάβει να εξελίξει την ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500, το οποίο εδώ και 2 χρόνια περίπου κάνει καριέρα και στις ΗΠΑ. Έτσι, το 500e που πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο στο Ντιτρόιτ τον Γενάρη του 2010 ετοιμάζεται για παραγωγή, με την τελική έκδοση να κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Los Angeles, στα τέλη Νοέμβρη. Όπως έχει παραδεχθεί το αφεντικό της Fiat, Sergio Marchionne, η εταιρεία θα μπαίνει μέσα σε κάθε 500e που θα πουλά, με τη χασούρα να υπολογίζεται κοντά στα 10.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο! Οι λόγοι που ωστόσο οι Ιταλο-Αμερικάνοι προχωρούν στην  ολοκλήρωση του project, είναι:

α) επειδή οι νόμοι της Καλιφόρνια το επιβάλουν και

β) για να εξοικειωθούν οι μηχανικοί της Chrysler στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το 500e θα ξεκινήσει να πωλείται το 2013 στην Καλιφόρνια, αλλά η Fiat δεν αποκαλύπτει αν έχει και άλλα πλάνα για το νέο μικρό ηλεκτρικό της. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...