Τέσσερα εκατομμύρια υβριδικά Toyota-Lexus

Από το Coaster του 1997 μέχρι τα plug-in του 2012

  • -
  • -

Η Toyota Motor Company έχει κάθε λόγω να είναι περήφανη καθώς ήταν από τους πρωτοπόρους των υβριδικών και μάλιστα η μόνη που είδε τόσο νωρίς τη προοπτική της μαζικής χρήσης. Στις 30 Απριλίου επετεύχθη ο στόχος των τεσσάρων εκατομμυρίων πωλήσεων υβριδικών οχημάτων, με τις Ευρωπαϊκές να αναπτύσσονται σταθερά και να ξεπερνούν τις 423.000 μονάδες.

Η ιστορία των υβριδικών της Toyota μας πάει δεκαπέντε χρόνια πίσω όταν το 1997  λανσάρισε το Coaster Hybrid EV στην Ιαπωνία και ακολούθησε το Toyota Prius -το παγκοσμίως πρώτο υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής- το Δεκέμβριο του 1997. Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Prius σε Ευρώπη, Β. Αμερική και αλλού. Η δεύτερη γενιά Toyota Prius λανσαρίστηκε το 2003 τότε που η TMC άρχισε να εφαρμόζει την πλήρως υβριδική τεχνολογία σε οχήματα όπως minivan, SUV, πισωκίνητα sedan και hatchback. Ειδικότερα, η τρίτη γενιά Prius που λανσαρίστηκε το Μάιο του 2009 γνώρισε μεγάλη απήχηση από το κοινό με αποτέλεσμα οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων της TMC να ξεπεράσουν τον Φεβρουάριο του 2011 τα 3 εκατομμύρια μονάδες.  Η ιαπωνική εταιρεία εκτιμά ότι από τα υβριδικά οχήματα που πούλησε μέχρι τώρα εξοικονομήθηκαν σχεδόν 26 εκατομμύρια τόνοι CO2 και σχεδόν 9 δις λίτρα βενζίνης λόγω της μειωμένης κατανάλωσης. Η κατανάλωση αυτή αντιστοιχεί στη συνολική ετήσια κατανάλωση βενζίνης και diesel μιας χώρας όπως το Βέλγιο.

Η Toyota-Lexus εμπορεύεται αυτή τη στιγμή 19 πλήρως υβριδικά επιβατικά μοντέλα σε περίπου 80 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Φέτος, τα υβριδικά οχήματα αποτελούν το 15% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων της TMC, ενώ στην Ευρώπη, τα πλήρως υβριδικά οχήματα έχουν μερίδιο 10% επί των πωλήσεων μοντέλων Toyota και Lexus. Η Toyota Motor Europe σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων των πλήρως υβριδικών οχημάτων Toyota και Lexus το 2012 σε 14%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...